TAXISnet, Φορολογική δήλωση 2014: κλείδωσε, ποια είναι τα πρόστιμα για τους εκπρόθεσμους

Ποια είναι τα πρόστιμα για τους εκπρόθεσμους που δεν έκαναν την φορολογική δήλωση 2014 στο taxisnet;

Νωρίς το πρωί «κλείδωσε» η εφαρμογή των δηλώσεων Ε1 στο σύστημα Taxisnet, με την Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων να εκδίδει λίγες ώρες οδηγίες προς τις υπηρεσίες της, για το πώς θα επιβάλουν πρόστιμα στους εκπρόθεσμους.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις στελεχών της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων εκτός συστήματος έμειναν περίπου 80.000-100.000 φορολογικές δηλώσεις.

Για αυτούς λοιπόν, τα πρόστιμα ξεκινούν από 100 ευρώ και ανέρχονται σε 1% του φόρου για κάθε μήνα καθυστέρησης, ακόμα και αν η φορολογική δήλωση υποβληθεί τον Ιούλιο.

Στα τέλη της εβδομάδος αναμένεται να ανοίξει ξανά το Taxisnet, αλλά πλέον οι δηλώσεις θα θεωρούνται εκπρόθεσμες.

Με βάση λοιπόν την εγκύκλιο που υπέγραψε η κυρία Κατερίνα Σαββαΐδου για τις εκπρόθεσμες φορολογικές δηλώσεις οικονομικού έτους 2014, θα επιβληθεί:

α. πρόσθετος φόρος ένα τοις εκατό (1%) επί του οφειλόμενου με τη δήλωση φόρου για κάθε μήνα καθυστέρησης, με αφετηρία υπολογισμού την 15η Ιουλίου 2014.

β. για τις περιπτώσεις που δεν προβλέπεται η επιβολή πρόσθετου φόρου ή δεν προκύπτει ποσό φόρου για καταβολή, επιβάλλεται το πρόστιμο του άρθρου 4 παρ. 1 εδάφιο 1 του ν. 2523/97, με τον περιορισμό το καταβλητέο σε κάθε μία περίπτωση ποσό, να μην ξεπερνά τα εκατό (100) ευρώ.

Σύμφωνα με το υπουργείο Οικονομικών, υποβλήθηκαν συνολικά 5.812.000 ενώ κατά την χθεσινή τελευταία ημέρα υποβλήθηκαν 276.000 φορολογικές δηλώσεις έναντι μόλις 78 δηλώσεων την πρώτη ημέρα της υποβολής.

Όπως εκτιμά το υπουργείο, μετά και την παράταση 14 ημερών, περίπου το 99% των φορολογούμενων υπέβαλαν εμπρόθεσμα την φορολογική τους δήλωση στο taxisnet.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε από τι κινδυνεύουν οι τραπεζικές καταθέσεις και τι ανακοίνωσαν οι τράπεζες.