Taxisnet: η νέα εφαρμογή για δήλωση των καταθέσεων, πότε ανοίγει

Πότε πρόκειται να ανοίξει η νέα εφαρμογή του Taxisnet στην οποία θα μπορούν να δηλώσουν τις καταθέσεις τους σύμφωνα με απόφαση;

Στις 29 Ιουλίου ανοίγει σύμφωνα με απόφαση της γ.γ δημοσίων εσόδων η ηλεκτρονική εφαρμογή στο Taxisnet μέσω της οποίας όλοι οι κάτοικοι θα μπορούν να δηλώσουν τον τραπεζικό λογαριασμό στο οποίο κατατίθεται ο μισθός ή η σύνταξή τους, προκειμένου να τον σώσουν από την κατάσχεση.

Με την απόφαση της κυρίας Σαββαίδου, απαραίτητη προϋπόθεση για να εξασφαλίσει κάποιος το ακατάσχετο του μισθού του (ή επιδόματος ή σύνταξης) μέχρι του ύψους των 1500 ευρώ, είναι να έχει δηλωθεί το IBAΝ στην σχετική εφαρμογή του Taxisnet.

Σύμφωνα με την απόφαση για τις καταθέσεις μέσω Taxisnet, ο καταθέτης θα μπορεί να δηλώνει έναν λογαριασμό σε μια τράπεζα ενώ για να ολοκληρωθεί η διαδικασία, η τράπεζα θα πρέπει να γνωρίζει τον ΑΦΜ του.

Στο μεταβατικό στάδιο, μετά την ηλεκτρονική δήλωση του λογαριασμού και το απαραίτητο έλεγχο από την τράπεζα, αυτός που κάνει την κατάθεση θα εκτυπώνει σχετική βεβαίωση ενώ μετά την μεταβατική περίοδο, όλη η διαδικασία θα ολοκληρώνεται ηλεκτρονικά.

Δείτε ποιο είναι το email για εκκαθάριση μέσω taxisnet της φορολογικής δήλωσης 2014.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε από τι κινδυνεύουν οι τραπεζικές καταθέσεις και τι ανακοίνωσαν οι τράπεζες.