Μπήκαν άλλοι στον τάφο! Συναγερμός απο οπή στο τείχος του τάφου της Αμφίπολης [φωτο]

Ποια τα νέα ευρήματα στον τάφο της Αμφίπολης; Τι φοβούνται οι αρχαιολόγοι; Δείτε τις φωτογραφίες.

Μια μικρή οπή στην άκρη του τοίχου φαίνεται πως έχει προκαλέσει συναγερμό στην ομάδα ττων ειδικών, οι οποίοι έχουν αναλάβει το έργο της ανασκαφής στον τάφο τη Αμφίπολης.

Πρόκειται ουσιαστικά για μια τρύπα διαστάσεων 40Χ50 αρκετή ωστόσο για να περάσει άνθρωπος, η οποία βρίσκεται στο πλάι του μαρμάρινου τοίχου.

Το εν λόγω σημείο αποκαλύφθηκε τις τελευταίες ημέρες, όταν οι αρχαιολόγοι μπόρεσαν να φτάσουν στον προθάλαμο αφαιρώντας τους τεράστιους ογκόλιθους που φράσσουν την είσοδο του τάφου της Αμφίπολης.

Όπως μπορεί να διακρίνει κανείς και από τις παρακάτω εικόνες, αριστερά φαίνεται η ύποπτη οπή απ’ όπου μπορεί να εισήλθαν στον τάφο τυμβωρύχοι, ενώ σε άλλα σημεία ο μαρμάρινος τοίχος εφάπτεται πλήρως στο υπόλοιπο οικοδόμημα.

Τώρα είναι ανοιχτός ο κίνδυνος να μην μπορέσουν οι ειδικοί να κάνουν την απαραίτητη ταυτοποίηση του νεκρού ή των νεκρών και να μην λυθεί ποτέ ο γρίφος του τάφου της Αμφίπολης.

Ωστόσο οι επιστήμονες δεν βιάζονται, οι υποψίες υπάρχουν όμως συνεχίζουν κανονικά ελπίζοντας η οπή έχει προκληθεί από φυσικό φαινόμενο μέσα στους αιώνες και να μπορέσουν τελικά να ξεκλειδώσουν το μυστικό.

Τα ευρήματα πάντως στον τάφο της Αρχαίας Αμφίπολης, ως τώρα είναι κάτι παραπάνω από εντυπωσιακά.

Δείτε τις νέες εικόνες από τον τάφο της Αμφίπολης:

Διαβάστε ποια τα νέα ευρήματα στον τάφο της Αμφίπολης.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τις εξελίξεις για δολοφονίες που συγκλονίζουν και εγκλήματα που ανατριχιάζουν.