Πώς τα μπότοξ θεραπεύουν τον… καρκίνο (!)

Ποιες έρευνες θέλουν τον καρκίνο να θεραπεύεται με μπότοξ;

Ενθαρρυντικά φαίνονται τα νέα -ιδίως για τους λάτρεις του μπότοξ– που φέρνει μια έρευνα από το Πανεπιστήμιο Κολούμπια, σχετικά με τη θεραπεία του καρκίνου του στομάχου.

Πειράματα σε ποντίκια έδειξαν πως το δημοφιλές φάρμακο για τις ρυτίδες (μπότοξ) επιβραδύνει σημαντικά την ανάπτυξη των όγκων, δεσμεύοντας τα νευρικά μηνύματα που διεγείρουν τα καρκινικά βλαστικά κύτταρα, γράφει η Σημερινή.

Το εύρημα αυτό, που δημοσιεύεται στην επιθεώρηση «Science Translational Medicine», οδήγησε στην έναρξη της πρώτης δοκιμής του φαρμάκου σε ανθρώπους. Η σχετική κλινική μελέτη διεξάγεται στη Νορβηγία, σε μικρό αριθμό πασχόντων από γαστρικούς καρκίνους.

Όπως εξήγησε ο επικεφαλής ερευνητής δρ Τίμοθι Γουάνγκ, καθηγητής Ιατρικής και διευθυντής του Τομέος Πεπτικών & Ηπατικών Νόσων του Κολούμπια, οι καρκίνοι έχουν πάρα πολλά νεύρα μέσα και γύρω από τα κύτταρά τους, ο ρόλος των οποίων στην έναρξη και την ανάπτυξη της νόσου δεν είναι πλήρως κατανοητός.

Μάλιστα, η χορήγηση του μπότοξ μαζί με χημειοθεραπεία, οδήγησε σε αύξηση της επιβίωσης των ποντικιών κατά 35%, σε σύγκριση με τα ποντίκια που έλαβαν μόνο χημειοθεραπεία.

Διαβάστε ποιο βότανο καταστρέφει τον καρκίνο.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε πώς να διαγνώσετε και να προλάβετε τον καρκίνο.