Τάφος Αμφίπολης: γιατί έχει πιάσει “τρέμουλο” τα Σκόπια

Πώς επιμένουν να προκαλούν τα Σκόπια με αφορμή τα ευρήματα και τις ανασκαφές στον τάφο της Αμφίπολης; Τι φοβούνται οι Σκοπιανοί;

Δεν φαίνεται να κρύβεται ο πανικός των Σκοπίων σχετικά με το μείζον θέμα των ευρημάτων στον τάφο της Αμφίπολης, αφού φοβούνται μήπως τελικά αποκαλυφθεί πως ο τύμβος ανήκει στον Μεγάλο Αλέξανδρο.

Από τη μία, σύμφωνα με πληροφορίες του enikos.gr, Σκοπιανοί αρχαιολόγοι, παρά την «πόρτα» που έχουν φάει κατά καιρούς, επαναλαμβάνουν την πρόθεσή τους να συνδράμουν στις ανασκαφές που γίνονται στην Αμφίπολη, και από την άλλη, φοβούμενοι ότι θα αποκαλυφθεί η πλαστή ταυτότητά τους, ειρωνεύονται την Ελλάδα σε περίπτωση που τα ευρήματα οδηγήσουν στην εύρεση των τάφων της Ρωξάνης, συζύγου του Μεγάλου Αλεξάνδρου, και του γιού τους Αλέξανδρου Δ’.

Μάλιστα, όπως υποστηρίζουν τα Σκοπιανά ΜΜΕ οι Έλληνες δεν έχουν χρήματα για να κάνουν τις ανασκαφές στον τάφο της Αμφίπολης λέγοντας «εμείς είμαστε εδώ για να τους βοηθήσουμε», ενώ κάνουν μια σειρά από εκτενή ρεπορτάζ, με σχόλια και ειρωνικές αιχμές.

«Αυτό το οποίο θα βρεθεί στην Αμφίπολη θα επιβεβαιώσει για πάντα τον ελληνικό χαρακτήρα της Μακεδονίας. Αυτή είναι η άποψη των Ελλήνων επιστημόνων οι οποίοι δεν παύουν να συνδέουν τον τάφο της Αμφίπολης με τις ελληνοσκοπιανές σχέσεις» σημειώνει χαρακτηριστικά η σκοπιανή εφημερίδα «Sitel» και στη συνέχεια προβαίνει σε σχόλια μιας φανταστικής ομιλίας του Αντώνη Σαμαρά κατά την προσεχή Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ.

Ταυτόχρονα, σε εμφανίσεις του στον τηλεοπτικό σταθμό Sitel, ο καθηγητής Αρχαιολογίας Βίκτορ Λίλκικ δήλωσε ότι ο ίδιος και οι συνάδελφοί του έχουν τονίσει ότι είναι έτοιμοι να συνδράμουν στις έρευνες για τον εντοπισμό του τάφου της Ρωξάνης και του Αλεξάνδρου Δ’, που γίνονται στην Αμφίπολη εφόσον τους ζητηθεί από την ελληνική πλευρά, η οποία όπως ισχυρίζονται δεν έδειξε θετική ανταπόκριση.

Διαβάστε τι αποκάλυψε η Κατερίνα Περιστέρη για τον τάφο της Αμφίπολης.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τις εξελίξεις για δολοφονίες που συγκλονίζουν και εγκλήματα που ανατριχιάζουν.