Τάφος Αμφίπολης, συγκλονίζει η Περιστέρη: “Δεν υπάρχει άλλος…”

Ποιες οι δηλώσεις της Κατερίνας Περιστέρη για τον τάφο της Αμφίπολης;

Την καταιγιστική απάντησή της σε όσους σφετερίζονται την ιστορία της Ελλάδος, δίνει η γνωστή αρχαιολόγοςς και επικεφαλής των ανασκαφών στον τάφο της Αμφίπολης, Κατερίνα Περιστέρη.

Μιλώντας σε κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ, το οποίο είχε επισκεφθεί την Αρχαία Αμφίπολη για να παρακολουθήσει από κοντά τις ανασκαφές, η Κατερίνα Περιστέρη δήλωσε “Ο τάφος της Αμφίπολης δεν πιστεύω ότι έχει συληθεί, καθώς οι ογκώδεις πέτρες της εισόδου προστάτευσαν το μνημείο”.

«Δεν υπάρχει άλλος τέτοιος τάφος σαν της Αμφίπολης, ούτε στην Ελλάδα, ούτε στα Βαλκάνια», τόνισε η Κατερίνα Περιστέρη. «Παλεύουμε για να γίνει σωστή δουλειά, θα χρειαστεί λίγος χρόνος, ίσως και ένας μήνας. Σήμερα αφαιρούμε πέτρες, συντηρούμε και σκάβουμε. Δεν είμαστε πολλοί αλλά είμαστε καλοί. Είναι δικαίωση για μένα και την ομάδα μου».

Ωστόσο, νωρίτερα, η Κατερίνα Περιστέρη είχε εκδώσει δελτίο Τύπου με το οποίο ζητούσε ευγενικά από όλους να κάνουν υπομονή μέχρι να ολοκληρωθούν οι εργασίες αναφέροντας «Βρισκόμαστε μπροστά σε μία σημαντική εν εξελίξει αρχαιολογική ανασκαφή που πρέπει να ολοκληρωθεί απρόσκοπτα. Η υπηρεσία μας θα είναι στη διάθεση κάθε ενδιαφερομένου φορέα μόλις ολοκληρωθεί η κρίσιμη φάση της ανασκαφής που διεξάγεται ήδη».

Διαβάστε ποιος ο Σκοπιανός αρχαιολόγος που προκαλεί με δηλώσεις για τον τάφο της Αμφίπολης.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τις εξελίξεις για δολοφονίες που συγκλονίζουν και εγκλήματα που ανατριχιάζουν.