ΕΝΦΙΑ: στο Taxisnet τα νέα εκκαθαριστικά, ποιους αφορούν, πώς θα τα δείτε |gsis.gr

Ποοιους αφορούν τα νέα εκκαθαριστικά του ΕΝΦΙΑ, που “ανέβηκαν” στο Taxisnet;

Στην ιστοσελίδα του Taxisnet αναρτήθηκαν λίγο μετά τα μεσάνυχτα τα νέα εκκαθαριστικά του ΕΝΦΙΑ, παρά το γεγονός ότι η γενική γραμματεία δημοσίων εσόδων είχε ανακοινώσει ότι θα ήταν διαθέσιμα από την Δευτέρα.

Τα νέα εκκαθαριστικά του ΕΝΦΙΑ, αφορούν σε τουλάχιστον 1,1 εκατομμύρια φορολογούμενους, ενώ όπως αναφέρεται στην σχετική ανακοίνωση που αναρτήθηκε στο Taxisnet, με την ολοκλήρωση της νέας εκκαθάρισης διορθώθηκαν:

(α) περιπτώσεις οικοπέδων που βρίσκονται σε περιοχές που δεν ισχύει ο αντικειμενικός προσδιορισμός αξίας ακινήτων λαμβάνοντας υπόψη την ευνοϊκότερη φορολογητέα αξία μεταξύ Φ.Α.Π. 2013 και ΕΝΦΙΑ.

(β) εξαίρεση από τον ΕΝΦΙΑ που βρίσκονται στη νήσο Κεφαλληνία,

(γ) την απαλλαγή από τον κύριο φόρο του υπολοίπου οικοπέδου ιστορικών διατηρητέων μνημείων ή έργων τέχνης και

(δ) τη μείωση του συντελεστή συμπληρωματικού φόρου μη ιδιοχρησιμοποιούμενων ακινήτων των Ν.Π.Δ.Δ. που δεν εντάσσονται στους φορείς της Γενικής Κυβέρνησης.

Η νέα εφαρμογή

Μπαίνοντας στο σύστημα taxisnet και στο ηλεκτρονικό περιουσιολόγιο, οι φορολογούμενοι θα διαπιστώσουν ότι έχει προστεθεί μια καινούργια επιλογή. Η επιλογή αυτή επιτρέπει στους φορολογούμενους να εκτυπώσουν το λεγόμενο έντυπο «Ε». Αυτό είναι εξαιρετικά χρήσιμο καθώς εκτός από τις δόσεις, έχει συμπεριλάβει και όλες τις πληροφορίες για το ποιοι έχουν πληρώσει μέχρι σήμερα, πότε και ποιες είναι οι εκκρεμότητές τους. Καλύτερη χρήση αυτού του εντύπου, θα κάνουν οι σύζυγοι που δεν έχουν δικούς τους κωδικούς πρόσβασης στο Taxisκαι χρησιμοποιούν τους κωδικούς του συζύγου.

Διαβάστε πώς να αποφύγετε τις παγίδες στον ΕΝΦΙΑ.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε από τι κινδυνεύουν οι τραπεζικές καταθέσεις και τι ανακοίνωσαν οι τράπεζες.