Πανελλήνιες 2014: o αριστούχος Δημήτρης Λυγκώνης που λατρεύει τα Μαθηματικά

Ποιος είναι ο αριστούχος μαθητής των Πανελληνίων 2014, Δημήτρης Λυγκώνης;

Πρώτος στο Μαθηματικό Αθήνας, συγκεντρώνοντας 19.532 μόρια, μπήκε ο αριστούχος μαθητής των
Πανελληνίων 2014 και φοιτητής πλέον, Δημήτρης Λυγκώνης.

Ο Δημήτρης Λυγκώνης, απόφοιτος του Α Αρσακείου Τοσιτσείου Λυκείου Εκάλης, ξεχώρισε στις Πανελλήνιες εξετάσεις με τις επιδόσεις του και την έκδηλη αγάπη του για τα μαθηματικά.

Παρόλο που ο Δημήτρης Λυγκώνης είχε τη δυνατότητα να περάσει σε υψηλόβαθμη σχολή του Πολυτεχνείου με τους βαθμούς που συγκέντρωσε, ο ίδιος αποφάσισε να επιλέξει με βασικό κριτήριο το τι του αρέσει περισσότερο από οτιδήποτε άλλο.

Η αγάπη του Δημήτρη Λυγκώνη για τα Μαθηματικά, σε συνδυασμό με τις πρώτες σκέψεις του για σπουδές πάνω στη συγκεκριμένη επιστήμη, ξεκίνησαν όταν ήρθε σε επαφή με την Ευκλείδεια Γεωμετρία, στην Α’ Λυκείου, πήρε όμως την τελική του απόφαση λίγες ημέρες πριν καταθέσει το μηχανογραφικό του, όπως ανέφερε στη Naftemporiki.gr.

Ο Δημήτρης Λυγκώνης, αναφορικά με το “μυστικό της επιτυχίας” επισημαίνει ότι τα κατάφερε με αρκετό διάβασμα στη Γ’ Λυκείου, γερές βάσεις από τις υπόλοιπες δύο τάξεις του Λυκείου και πάνω απ’ όλα όρεξη και αγάπη για αυτό που κάνει, ενώ αναγνωρίζει ότι, πέρα από το διδακτικό κομμάτι, οι αξιόλογοι καθηγητές του σχολείου στο οποίο φοίτησε, του έδωσαν αρκετά ερεθίσματα ώστε να «ψαχτεί» περαιτέρω.

Διαβάστε ποιος ο αριστούχος των Πανελληνίων 2014, Γιώργος Βαμβακάς.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τις τελευταίες εκτιμήσεις για τις Βάσεις 2023 στις Πανελλήνιες 2023.