Σκωτία δημοψήφισμα: έκλεισαν οι κάλπες, τι δείχνουν τα πρώτα αποτελέσματα

Ποια τα πρώτα αποτελέσματα για το δημοψήφισμα στη Σκωτία;

Στις 08:00 (ώρα Ελλάδας) την Παρασκευή τα πρώτα αποτελέσματα από το κρίσιμο δημοψήφισμα στη Σκωτία – Οριακό προβάδισμα του “όχι” δείχνουν οι δημοσκοπήσεις.

Έκλεισαν οι κάλπες στην Σκωτία, με την σύγκρουση του “ναι” και του “όχι” να αναμένεται μάχη στήθος με στήθος, αφού η διαφορά των δύο βρίσκεται στα όρια του στατιστικού λάθος (3%). Νικητής θα βγει όποιος συγκεντρώσει το 50% συν μία ψήφο.

Κοντά στο 97% ήταν η συμμετοχή στο δημοψήφισμα της Σκωτίας αφού σύμφωνα με το BBC από τους 4.410.288 εγγεγραμμένους ψηφοφόρους άνω των 16 ετών, οι 4.285.323 καταχωρήθηκαν ότι ψήφισαν.

Πρόκειται για τις εκλογές με την μεγαλύτερη προσέλευση ψηφοφόρων στα εκλογικά χρονικά της Σκωτίας.

Στις 8:30 με 9:30 αναμένονται τα πρώτα αποτελέσματα, με τα πρώτα τοπικά αποτελέσματα να γίνονται γνωστά από τις 5:00 το πρωί.

Το North Lanarkshire θα δώσει τα πρώτα αποτελέσματα για το δημοψήφισμα στην Σκωτία στις 4 το πρωί.

Σύμφωνα με το The Political Bookie τα πρώτα αποτελέσματα από το δημοψήφισμα στην Σκωτία θα δώσει το North Lanarkshire, στις 2 π.μ τοπική ώρα δηλαδή στις 4 το πρωί της Παρασκευής ώρα Ελλάδας.

Έτσι το North Lanarkshire θα δώσει πρώτο τον… τόνο σ’ αυτό το δημοψήφισμα, και θα αποτελέσει το πιο δημοφιλές σημείο της Σκωτίας για λίγη ώρα.

Σύμφωνα με τα γραφεία στοιχημάτων δεν είναι εύκολο να υπάρξει μια πρώτη εικόνα για ποιο από το “Ναι” ή το “Όχι” θα επικρατήσει στο North Lanarkshire, αφού οι προτιμήσεις είναι μοιρασμένες.

Οι τράπεζες και τα χρηματιστήρια ετοιμάζονται να κινηθούν με βάση το πρώτο ακριβές αποτέλεσμα.

Προβάδισμα έξι μονάδων στους υποστηρικτές της παραμονής της Σκωτίας στο Ηνωμένο Βασίλειο δίνει η τελευταία δημοσκόπηση που δημοσιεύτηκε, ενώ ήδη το δημοψήφισμα βρισκόταν σε εξέλιξη.

Η δημοσκόπηση της Ipsos Mori για την εφημερίδα London Evening Standard δίνει στους υποστηρικτές της διατήρησης της 307ετούς ένωσης ποσοστό 53%, ενώ οι υποστηρικτές της ανεξαρτησίας φέρονται να κερδίζουν το 47%.

Το ποσοστό των αναποφάσιστων κυμαίνεται στο 4%.

Διαβάστε ποια τα τελευταία νέα για το δημοψήφισμα στη Σκωτία.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τι λένε οι τελευταίες δημοσκοπήσεις για τις Εκλογές.