Δημοσκόπηση Alco: σταθερή η διαφορά ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ, ποια 2 κόμματα “εξαφανίζονται”

Ποια τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης της Alco;

Προβάδισμα 4,4 μονάδων του ΣΥΡΙΖΑ έναντι της ΝΔ καταγράφει δημοσκόπηση της Alco για λογαριασμό του newsit.gr, με τη Χρυσή Αυγή να βρίσκεται στην τρίτη θέση.

Ειδικότερα, ο ΣΥΡΙΖΑ στη δημοσκόπησης της Alco καταγράφει 27,9%, η ΝΔ 23,5%, η Χρυσή Αυγή 5,4% και ακολουθεί Το Ποτάμι με 4,5%, το ΚΚΕ με 4,3% και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 2,9%, με αποτέλεσμα να μείνουν εκτός Βουλής. Εντυπωσιακό είναι ότι στον πολιτικό χάρτη δεν υπάρχει η ΔΗΜΑΡ. Οι αναποφάσιστοι προσδιορίζονται στο 12,7% ενώ άλλο κόμμα δηλώνουν πως θα ψηφίσει το 6,3%. Λευκό και αποχή συγκεντρώνουν 3,6% και 4,9% αντίστοιχα.

Στο ερώτημα «Ποιος ευθύνεται περισσότερο για την αναταραχή στις αγορές» οι ερωτώμενοι σε μεγάλο ποσοστό λένε ότι φταίει η κυβέρνηση, ενώ μεγάλο είναι και το ποσοστό που ρίχνει την ευθύνη και στην κυβέρνηση και στον ΣΥΡΙΖΑ.

Στο ερώτημα αν είναι σαφής η πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ για το χρέος, οι απαντήσεις δείχνουν σε πολύ μεγάλο ποσοστό ότι δεν έχει καταφέρει να πείσει.

Εκεί που φαίνεται να ισοβαθμούν Σαμαράς και Τσίπρας είναι στο θέμα της πολιτικής ατζέντας. Στο ερώτημα ποια είναι η καλύτερη πολιτική η διαφορά τους είναι μια μονάδα.

Σχεδόν παρόμοιες είναι οι απαντήσεις στο ερώτημα ποιος είναι πιο ικανός να πετύχει καλύτερη συμφωνία για το χρέος.

Στο ερώτημα το οποίο έχει ήδη προκαλέσει μεγάλες κόντρες μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, ενώ υπάρχει και παρέμβαση της δικαιοσύνης, για τις καταγγελίες περί χρηματισμού βουλευτών για την εκλογή Προέδρου Δημοκρατίας, ένα εντυπωσιακό ποσοστό που φτάνει το 47% θεωρεί ότι έχουν βάση.

Ο κόσμος φαίνεται επίσης ότι δεν επιθυμεί εκλογές αφού στο δίλημμα εκλογές ή Πρόεδρος Δημοκρατίας απαντά, εκλογή Προέδρου.

Αν τελικά ο ΣΥΡΙΖΑ δεν συναινέσει στην εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, οι ψηφοφόροι εκτιμούν ότι θα τον ωφελήσει και πάρα πολύ.

Εντυπωσιακό είναι και το αποτέλεσμα της αξιοπιστίας μεταξύ Aντ. Σαμαρά και Αλ. Τσίπρα καθώς μόλις μια μονάδα χωρίζει τους δυο με τα ποσοστά να είναι Σαμαράς 32% και Τσιπρας 31%.

Η δημοσκόπηση έγινε από τις 21 έως τις 23 Οκτωβρίου σε δείγμα 1.000 ατόμων.

Διαβάστε τι δείχνει τελευταία δημοσκόπηση για ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τι λένε οι τελευταίες δημοσκοπήσεις για τις Εκλογές.