Συνετρίβη το διαστημόπλοιο SpaceShipTwo της Virgin: πόσοι οι νεκροί

Πού συνετρίβη το διαστημόπλοιο SpaceShipTwo της Virgin;

Ένα επιβατικό διαστημόπλοιο που αναπτύχθηκε από τον Ρίτσαρντ Μπράνσον της Virgin Galactic, συνετρίβη κατά τη διάρκεια μιας δοκιμαστικής πτήσης στο Mojave Air and Space Port στην Καλιφόρνια.

Το “τουριστικό” διαστημόπλοιο SpaceShip Two έκανε την πρώτη δοκιμαστική μηχανοκίνητη πτήση του από τον Ιανουάριο.

Στο σκάφος επέβαιναν δύο πιλότοι. Οι αρχές τις Καλιφόρνια ανακοίνωσαν ότι ο ένας σκοτώθηκε και ο άλλος είναι σοβαρά τραυματισμένος. Οι αρχές δεν γνωρίζουν ακόμα εάν μπόρεσαν να εκτοξευτούν εγκαίρως με το αλεξίπτωτο ασφαλείας.

Λίγα λεπτά πριν γίνει γνωστή η συντριβή η εταιρεία Virgin είχε αναφέρει ότι το σκάφος SpaceShip Two, το οποίο επρόκειτο να χρησιμοποιηθεί για διαστημικό τουρισμό, παρουσίασε ένα τεχνικό πρόβλημα.

Το διαστημόπλοιο SpaceShip Two που συνετρίβη βασίζεται σε ένα πρωτότυπο, το SpaceShipOne, το οποίο πριν από 10 χρόνια κέρδισε 10.000.000 δολάρια από το βραβείο Ansari X, για την πρώτη ιδιωτική πρωτοβουλία να αναπτυχθεί επανδρωμένο διαστημόπλοιο.

Η Virgin Galactic σκοπό έχει να ξεκινήσει τον διαστημικό τουρισμό, να εγκαταστήσει δορυφόρους εκεί και να προσφέρει κάποια στιγμή στο άμεσο μέλλον υπηρεσίες διηπειρωτικών πτήσεων μεγάλων ταχυτήτων.

Ήδη έχουν πουληθεί 430 εισιτήρια για διαστημικά ταξίδια αξίας 146.000 ευρώ το ένα, με συνολικά έσοδα 63 εκατομμυρίων ευρώ.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τις εξελίξεις για δολοφονίες που συγκλονίζουν και εγκλήματα που ανατριχιάζουν.