Αμφίπολη Νέα: Δεν είναι ταριχευμένος ο νεκρός – Τι σημαίνει αυτό για Μέγα Αλέξανδρο

Τι δείχνουν οι τελευταίες εξελίξεις στην Αμφίπολη για τον Μεγάλο Αλέξανδρο;

H γενική γραμματέας του υπουργείου Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη, έκανε αποκαλύψεις για τον σκελετό που εντοπίστηκε στον τάφο στην Αμφίπολη.

Η κ. Μενδώνη, απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων, ανέφερε ότι ο σκελετός δεν ήταν ταριχευμένος, βάζοντας “τέλος” στα σενάρια ότι ο σκελετός τηε Αμφίπολης ανήκει στον Μεγάλο Αλέξανδρο.

Τόνισε, επίσης, ότι οστά του σκελετού της Αμφίπολης βρέθηκαν τόσο μέσα στο όρυγμα, όσο και έξω από αυτό, γεγονός που εξετάζεται με ενδιαφέρον από τους ειδικούς.

Ο σκελετός, όπως ανέφερε, βρίσκεται σε σχετικά καλή κατάσταση, ωστόσο, είναι αμφίβολο ακόμη αν θα μπορέσει να πραγματοποιηθεί εξέταση DNA.

Ειδικότερα η γ.γ. του υπουργείου έδωσε αρνητική απάντηση για το αν ο σκελετός που βρέθηκε στον τρίτο θάλαμο του τάφου της Αμφίπολης ήταν ταριχευμένος, σημειώνοντας, παράλληλα, ότι η κατάσταση των οστών είναι σε καλή αλλά αποσύροντας ταυτόχρονα τα σενάρια, που θέλουν ένοικο τον Μεγάλο Αλέξανδρο.

Για να θεωρηθεί ταριχευμένος ένας σκελετός θα πρέπει να υπάρχει πάνω στα οστά δέρμα, ωστόσο, τα ευρήματα της Αμφίπολης δεν έχουν.

Όπως δήλωσε ο κ. Τασούλας στα επιστύλια που βρίσκονται στον ταφικό θάλαμο με το μοναδικό ψηφιδωτό, αποκαλύπτονται σταδιακά δείγματα από χρωματισμούς και ανθρώπινες απεικονίσεις. Η αποκάλυψη ωστόσο ήταν αυτή που έκανε ο κ. Τασούλας όταν είπε ότι αναζητούνται κι άλλα οικοδομήματα, επομένως, ο τάφος της Αμφίπολης θα έχει κι άλλες εκπλήξεις, ίσως και άλλους τάφους και εντυπωσιακά ευρήματα.

Αυτή τη στιγμή έχει γίνει ο πρώτος καθαρισμός των επιστυλίων και θα ακολουθήσει και επεξεργασία τους με λέιζερ, καθώς και άλλες διαδικασίες. Το παράδειγμα αυτό δόθηκε για να τονιστεί ότι η όλη διαδικασία είναι αργή και απαιτεί υπομονή.

Διαβάστε ποια η νέα αποκάλυψη για τη λύση του μυστηρίου της Αμφίπολης και ποιες οι αποκαλύψεις του Κώστα Τασούλα για την Αμφίπολη.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Δείτε πώς είναι σήμερα διάσημοι που μεσουράνησαν στο παρελθόν, πραγματικά αγνώριστοι!