Φως στο Τούνελ, Χρήστος Μερεντίτης: γιατί τον εξαφάνισαν λίγο πριν γίνει πατέρας

Ποια είναι η περίεργη ιστορία του Χρήστου Μερεντίτη; Τι βρήκε η Αγγελική Νικολούλη στην εκπομπή της Φως στο Τούνελ;

Επτά μήνες μετά την εξαφάνιση του Χρήστου Μερεντίτη 36 χρόνων, νέα στοιχεία φέρνουν την ανατροπή στην περίεργη αυτή υπόθεση που σόκαρε τους τηλεθεατές στο Φως στο Τούνελ.

Στην εκπομπή της Παρακευής 28 Νοεμβρίου Φως στο Τούνελ αποκαλύφθηκαν οι άγνωστες λεπτομέρειες.

Το λευκό κλειστό φορτηγό μάρκας «Μερσέντες» που είχε στην κατοχή του ο αγνοούμενος Χρήστος Μερεντίτης και που όλοι πίστευαν ότι εκλάπη, «μιλάει»… Και λέει πολλά… Ρίχνει φως στο σκοτάδι που «κατάπιε» το νέο άνδρα λίγο πριν το γάμο του και τη γέννηση του γιου του.

Το αυτοκίνητο πέρασε μέσα μια μέρα στην κατοχή φίλου και συνεργάτη του αγνοούμενου για να καταλήξει σε μια μάντρα στην περιοχή του Ασπρόπυργου. Ο φίλος παρά τις επίμονες ερωτήσεις συγγενών αλλά και της εκπομπής, δεν είπε τότε τι είχε συμβεί.

Μάρτυρας που γνωρίζει πρόσωπα και πράγματα αποκάλυψε στη δημοσιογράφο την περίεργη αγοραπωλησία που κρατήθηκε αρχικά μυστική.

Στη συνομιλία που είχε η Αγγελική Νικολούλη με το συγκεκριμένο φίλο και συνεργάτη του Χρήστου Μερεντίτη με αφορμή το γεγονός, προέκυψαν αντιφάσεις που θα πρέπει να απασχολήσουν τις Αρχές.

Η σύντροφος του αγνοούμενου Χρήστου Μερεντίτη, Ντίνα Αθανασίου, άνοιξε την καρδιά της στη δημοσιογράφο. Κρατώντας τρυφερά στην αγκαλιά της το γιο τους, που δεν θα γνωρίσει ποτέ τον πατέρα του, ζητάει ένα μόνο πράγμα. Την αλήθεια.

Η εξαφάνιση

Ο Χρήστος Μερεντίτης εξαφανίστηκε μυστηριωδώς από την εξοχική κατοικία της οικογένειας του στην περιοχή Άγιος Ιωάννης, γνωστή και ως «Μετανοείτε» στο Κορωπί.

Όλοι πίστευαν ότι χάθηκε τη Δευτέρα 5 Μαΐου. Μία μαρτυρία όμως που έφτασε στο Φως στο Τούνελ, απέδειξε ότι ο 36χρονος Χρήστος Μερεντίτης εξαφανίστηκε μία μέρα μετά την Τρίτη 6 Μαΐου, μεταξύ 9.30 το πρωί με 12 το μεσημέρι.

Ο Χρήστος Μερεντίτης φέρεται εκείνη την ημέρα να επέστρεψε στο εξοχικό και κάποιος γνωστός του να τον αιφνιδίασε. Το αίμα του κι ένας κάλυκας από 9άρι πιστόλι, βρέθηκαν αργότερα μέσα σε ένα κουβούκλιο στην αυλή του σπιτιού.

«Ήταν γνωστός αυτός που τον εξαφάνισε…»

Σχεδόν επτά μήνες μετά την εξαφάνιση του Χρήστου Μερεντίτη, η σύντροφος του Ντίνα άνοιξε την καρδιά της στην Αγγελική Νικολούλη. Περιέγραψε στην δημοσιογράφο την τραγωδία που ζει όλους αυτούς τους μήνες. Χάθηκε μια ζωή αυτή του συντρόφου της, αλλά ήρθε στον κόσμο μία άλλη, του παιδιού τους. Η Ντίνα ακόμα δεν μπορεί να συνειδητοποιήσει τι έχει συμβεί. Όπως είπε χαρακτηριστικά νομίζει ότι θα βγει έξω στον κήπο και θα δει τον Χρήστο μπροστά της. Δυσκολεύεται να εκδηλώσει όσα νιώθει και προσπαθεί κάθε μέρα που περνάει να παραμείνει ψύχραιμη.

Έφερε στο μυαλό της τη νύχτα που βρέθηκε στο εξοχικό στο Κορωπί, στον τόπο όπου παίχτηκε το θρίλερ. Την αγωνία, τις έρευνες της αστυνομίας, το αίμα του αγαπημένου της που βρέθηκε σε μια μικρή αποθήκη στην αυλή. Ο Χρήστος δεν υπήρχε περίπτωση να σκηνοθετούσε την εξαφάνιση του, όπως είπε χαρακτηριστικά. Πιστεύει πως κάποιος που τον γνώριζε, τον αιφνιδίασε και του έκανε κακό.

Το λευκό φορτηγό ανάβει το φως…

Το λευκό φορτηγό μάρκας Μερσέντες Ατέγκο 815 με το τιμόνι δεξιά που είχε στην κατοχή του ο Χρήστος Μερεντίτης, είχε απασχολήσει την έρευνα του Φως στο Τούνελ, καθώς δεν είχε βρεθεί στο εξοχικό. Το όχημα δεν ήταν λειτουργικό και μόνο με γερανό θα μπορούσε κάποιος να το μεταφέρει σε άλλη τοποθεσία.

Μάρτυρας – «κλειδί» αποκάλυψε στο Φως στο Τούνελ πως ο Χρήστος Μερεντίτης δύο μέρες πριν εξαφανιστεί, φέρεται να πούλησε το λευκό φορτηγό σε φίλο του με τον οποίο είχε τελευταία και επαγγελματικές συναλλαγές. Την ίδια μέρα, αυτός το μεταπώλησε σε ιδιοκτήτη μάντρας αυτοκινήτων στον Ασπρόπυργο. Το συγκεκριμένο άτομο είχε μιλήσει με τη δημοσιογράφο στην πρώτη εκπομπή. Σε σχετικές ερωτήσεις για την «εξαφάνιση» του φορτηγού από το εξοχικό του Κορωπίου όπου παίχτηκε το θρίλερ, δήλωνε τότε άγνοια.

Τι λέει σήμερα…

Ο φίλος και συνεργάτης του αγνοούμενου υποστήριξε πως κατά τη διάρκεια των ερευνών απέκρυψε αρχικά πως αγόρασε και αμέσως πούλησε το λευκό φορτηγό, γιατί του το είχε ζητήσει ο ίδιος ο Χρήστος. Όπως ισχυρίστηκε, έδινε σταδιακά στον συνεργάτη του τα χρήματα που είχαν συμφωνήσει πριν ακόμα παραλάβει το αυτοκίνητο. Στην αρχή του έδωσε χίλια ευρώ και λίγο αργότερα άλλα χίλια. Τα τελευταία πεντακόσια ευρώ που του όφειλε, του τα έδωσε πριν χαθεί. Μπέρδεψε όμως το πότε….

Το ίδιο αντιφατικά απάντησε όταν ρωτήθηκε πότε παρέλαβε το φορτηγό από το Κορωπί. Στην αρχή ισχυρίστηκε πως όταν πήγε στο εξοχικό με γερανό για να το μεταφέρει στον Ασπρόπυργο, ο Χρήστος ήταν εκεί. Θυμήθηκε ότι ήταν πρωί αλλά δεν διευκρίνισε ποια μέρα ακριβώς. Στη συνέχεια μπερδεύτηκε και υποστήριξε πως ο Χρήστος είχε φύγει από το σπίτι για να πάει σε κάτι δουλειές και είχε αφήσει την εξώπορτα της αυλής ανοιχτή.

«Περίμενε με χαρά τη γέννηση του γιου μας…»

Η σύντροφος του Χρήστου Μερεντίτη πληροφορήθηκε πολύ καιρό μετά την εξαφάνιση του, πως το λευκό φορτηγό που είχε στην κατοχή του είχε πουληθεί δύο μέρες πριν χαθεί.

Σύμφωνα με την Ντίνα, ο Χρήστος Μερεντίτης ήταν ιδιαίτερα ευάλωτος με τις οικονομικές δυσκολίες που αντιμετώπιζε τελευταία και δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο κάποιοι να τον εκμεταλλεύτηκαν και να τον έμπλεξαν. Ισχυρίστηκε πως άνθρωποι από το φιλικό του περιβάλλον γνωρίζουν τι έχει συμβεί, αλλά δεν μιλάνε.

Η χαρά και η συγκίνηση του Χρήστου Μερεντίτη όταν έμαθε για τον ερχομό του γιού τους, είναι η ανάμνηση που της δίνει δύναμη για να συνεχίσει. Κρατάει τρυφερά στην αγκαλιά της το αγοράκι της που του μοιάζει καταπληκτικά. Το μόνο που ζητάει είναι να μάθει την αλήθεια, για να την πει στο γιο της όταν κάποια μέρα τη ρωτήσει.

«Τον σκότωσαν…»

Η Αγγελική Νικολούλη προσπάθησε να εντοπίσει στην περιοχή του Ωρωπού έναν αλλοδαπό μάρτυρα που είχε δει τον αγνοούμενο την ημέρα που χάθηκε. Είχε φύγει όμως για τη χώρα του, μία εβδομάδα μετά την εξαφάνιση.

Η δημοσιογράφος μίλησε και με τον πεθερό του Χρήστου Μερεντίτη, που συνεχίζει τις έρευνες για να μάθει η οικογένεια του την αλήθεια.

Υποστήριξε πως ο Χρήστος Μερεντίτης λίγο καιρό πριν εξαφανιστεί, του εκμυστηρεύτηκε πως κάποιοι με περίεργο ρόλο στο Κορωπί τον πλησίασαν και του πρότειναν να κάνει μια δουλειά που θα του απέδιδε «εύκολο χρήμα». Γνώριζαν τις οικονομικές δυσκολίες που αντιμετώπιζε και προσπάθησαν να τον παγιδεύσουν. Ο Θανάσης Αθανασίου πιστεύει ακράδαντα πως ο γαμπρός του δολοφονήθηκε και ζητάει την παραδειγματική τιμωρία των ενόχων.

Διαβάστε γιατί έριξε το ΕΣΡ 15.000 πρόστιμο στο Φως στο Τούνελ και ποιες οι σοκαριστικές αποκαλύψεις του Φως στο Τούνελ για τον Δημήτρη Μπεκιάρη.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Δείτε πώς είναι σήμερα διάσημοι που μεσουράνησαν στο παρελθόν, πραγματικά αγνώριστοι.