Γιάννης Καϋμενάκης: ποιος ο εφοπλιστής που απήχθη η 27χρονη ανιψιά του, Βαρβάρα

Ποιος είναι ο εφοπλιστής και ιδιοκτήτης του Αστέρα Τρίπολης, Γιάννης Καϋμενάκης;

Το πανελλήνιο ενδιαφέρον μονοπωλεί τα τελευταία 24ωρα, ο κατά τα άλλα χαμηλών τόνων εφοπλιστής και ιδιοκτήτης του Αστέρα Τρίπολης, Γιάννης Καϋμενάκης.

Ο Γιάννης Καϋμενάκης, γεννήθηκε στον Κάλαμο Λευκάδας, ενώ από μικρός είχε έρωτα με τη θάλασσα. Στην πορεία απέκτησε και με το ποδόσφαιρο, φτάνοντας μέχρι την ιδιοκτησία του Αστέρα Τρίπολης.

Έχοντας δουλέψει για πάρα πολλά χρόνια ως καπετάνιος σε πολλά δεξαμενόπλοια,ο Γιάννης Καϋμενάκης μαζί με τον Α’ μηχανικό του στα περισσότερα από αυτά, Δημήτρη Μπάκο, βρέθηκαν το 2002 να παρακολουθούν μια φιλική αναμέτρηση ανάμεσα στον Αστέρα Τρίπολης και τον Παναρκαδικό, ενώ ήδη τους έδενε μια «αδερφική» φιλία, όπως τη χαρακτηρίζουν οι ίδιοι.

Ο… μύθος θέλει τον Γιάννη Καϋμενάκη φεύγοντας από το γήπεδο μετά το τέλος του αγώνα να έχει ήδη πάρει την απόφαση να αγοράσει τον Αστέρα, βάζοντας μαζί με τον Μπάκο μέρος του κεφαλαίου τους από την εταιρεία Akron Trade & Transport, η οποία ειδικεύεται στη μεταφορά πετρελαίου και εδρεύει λίγο έξω από το Ντουμπάι.

Με περισσότερα από 26 δεξαμενόπλοια στην κατοχή της εταιρείας, ο Γιάννης Καϋμενάκης ζει μόνιμα στο Ντουμπάι, ωστόσο μια φορά στις δέκα μέρες βρίσκεται στην Ελλάδα για επαγγελματικούς λόγους. Μαζί με τον Δημήτρη Μπάκο έχουν στην κατοχή τους μια από τις μεγαλύτερες φάρμες της Πελοποννήσου, η οποία βρίσκεται 47 χλμ. μακριά από την Τρίπολη, προς τον νομό Λακωνίας, κοντά στο χωριό όπου γεννήθηκε και μεγάλωσε ο δεύτερος

Ο Γιάννης Καϋμενάκης μπορεί να είναι ένας από τους πλέον ισχυρούς Έλληνες στο χώρο της ναυτιλίες ωστόσο μένει πεισματικά μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας. Ειδικά όσοι γνωρίζουν πρόσωπα και καταστάσεις στον Αστέρα, μιλούν για έναν πολύ απλό άνθρωπο, ο οποίος έχει μόνο φίλους τόσο στις επιχειρηματικές δραστηριότητές του όσο και στο χώρο του ποδοσφαίρου.

Διαβάστε πώς βρέθηκε η ανιψιά του Γιάννη Καϋμενάκη, Βαρβάρα.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε από τι κινδυνεύουν οι τραπεζικές καταθέσεις και τι ανακοίνωσαν οι τράπεζες.