Χριστουγεννιάτικη συνταγή: Γαλοπούλα γεμιστή με κιμά, κάστανα, σταφίδες, κουκουνάρια και cranberries

Με πλουμιστή γέμιση, μαρινάρισμα 2 ημερών στο ψυγείο και μαστοριά στο ψήσιμο, αυτή η γαλοπούλα υπόσχεται να σας βγάλει ασπροπρόσωπους στο χριστουγεννιάτικο τραπέζι.

Διαβάστε τη συνταγή για την γαλοπούλα γεμιστή με κιμά, κάστανα, σταφίδες, κουκουνάρια και cranberries:

Μερίδες : 12
Χρόνος προετοιμασίας : 30m
Χρόνος ψησίματος : 4:30 h
Έτοιμο σε : 5:0 h
Χρόνος αναμονής : 2 μέρες

Υλικά συνταγής:

  • 1 γαλοπούλα 4-5 κιλά περίπου
  • μουστάρδα
  • λίγο αλεύρι
  • ελαιόλαδο
  • 1 φλιτζάνι κρασί
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • Για τη γέμιση:

  • 250γρ. κιμά χοιρινό
  • 250γρ. κιμά μοσχαρίσιο
  • 200γρ. συκωτάκια (φρέσκα ή κατεψυγμένα από γαλοπούλα ή κότα) κομμένα σε κύβους
  • 1 κρεμμύδι μεγάλο, τριμμένο
  • 5 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 4 κουτ. σούπας βούτυρο φρέσκο
  • 300γρ. κάστανα (περίπου 10τεμ.) ψημένα (από τον καστανά ή στο μαντέμι από εσάς), σε χοντρά κομμάτια
  • ¾ φλιτζανιού μαύρες σταφίδες
  • ¾ φλιτζανιού μπράντι
  • 1 φλιτζάνι κουκουνάρια καβουρδισμένα
  • ½ φλιτζάνι cranberries αφυδατωμένα
  • 1 ξυνόμηλο σε κύβους
  • 1 κουτ. σούπας πουρέ ντομάτας
  • Διαβάστε τις οδηγίες βήμα βήμα για την γαλοπούλα γεμιστή με κιμά, κάστανα, σταφίδες, κουκουνάρια και cranberries, στο Συνταγές με κέφι.

    ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
    Δείτε πώς είναι σήμερα διάσημοι που μεσουράνησαν στο παρελθόν, πραγματικά αγνώριστοι!