Εκλογές 2015 Δημοσκόπηση Alco: πόσους βουλευτές βγάζει κάθε κόμμα. Τι δείχνει για αυτοδυναμία

Τι δείχνει η νέα δημοσκόπηση της Alco για τις εκλογές 2015;

Σε αντιστροφή της τάσης διεύρυνσης της διαφοράς υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ οδηγούν οι τελευταίες ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις, καθώς η Νέα Δημοκρατία εμφανίζεται να κλείνει την ψαλίδα, καλύπτοντας ένα μέρος της απόστασης που τη χωρίζει από την αξιωματική αντιπολίτευση, η οποία, ωστόσο, διατηρεί ένα ευκρινές προβάδισμα της τάξης του 3,6% στην πρόθεση ψήφου, σύμφωνα με δημοσκόπηση της Alco για τις Εκλογές 2015.

Η εξέλιξη αυτή, όπως αποτυπώνεται στη δημοσκόπηση που διενήργησε για λογαριασμό του «ΘΕΜΑτος» η εταιρεία Alco για τις Εκλογές 2015, είναι συμβατή με τα ευρήματα της έρευνας που δείχνουν ισχυροποίηση της πλειοψηφικής τάσης στην κοινωνία κατά των πρόωρων εκλογών και υπέρ της εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας από την παρούσα Βουλή, την ίδια ώρα που το πρόσωπο του προτεινόμενου υποψηφίου δεν θεωρείται από την κοινή γνώμη ως η επιλογή που εντέλει θα αποτρέψει τις κάλπες.

Αναλυτικά, τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης της Alco για τις εκλογές 2015:

ΣΥΡΙΖΑ 27,6%
ΝΔ 24%
Χρυσή Αυγή 5,6%
ΠΑΣΟΚ 5%
ΚΚΕ 4,4%
Ποτάμι 4,1%
ΑΝΕΛ 2,9%
Αποχή 6,2%
Αλλο 5,7%
Λευκό 2,7%

Με αναγωγή επί των εγκύρων, η δύναμη των κομμάτων υπολογίζεται ότι κυμαίνεται για τον ΣΥΡΙΖΑ στο 30,3%, για τη Ν.Δ. στο 26,3%, για τη Χ.Α. στο 6,1%, για το ΠΑΣΟΚ στο 5,5%, για το ΚΚΕ στο 4,8%, για το Ποτάμι στο 4,5% και για τους ΑΝ.ΕΛ. στο 3,2%, ενώ στο 6,3% υπολογίζονται όσοι επιλέγουν άλλο κόμμα και στο 13% το ποσοστό των αναποφάσιστων.

Με βάση τα αποτελέσματα αυτά και εφόσον επιβεβαιωθεί ότι η επόμενη Βουλή θα είναι, όπως και η τωρινή, επτακομματική, με τη συμμετοχή του Ποταμιού αντί της ΔΗΜ.ΑΡ., η δύναμη της οποίας κινείται σε ποσοστά που δεν της δίνουν ελπίδες να προσεγγίσει το 3%, ο ΣΥΡΙΖΑ εκτιμάται ότι θα βρεθεί πολύ κοντά στην αυτοδυναμία, αλλά, με τις σημερινές επιδόσεις του, μάλλον δεν θα την κατακτήσει. Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, πιθανότατα, θα εκλέξει 146 βουλευτές, η Ν.Δ. 82, η Χ.Α. 18, το ΠΑΣΟΚ 17, το ΚΚΕ 14, όσες και το Ποτάμι, ενώ οι ΑΝ.ΕΛ., εφόσον υπερβούν το 3%, θα κατακτήσουν 9 έδρες.

Διαβάστε τι δείχνει η δημοσκόπηση της Καπα Research και ποιο το ανατρεπτικό σχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ για τις εκλογές 2015.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τι λένε οι τελευταίες δημοσκοπήσεις για τις Εκλογές.