Κατρούγκαλος: ποιο το νέο σύστημα αξιολόγησης στο δημόσιο. Ποιοι υπάλληλοι επιστρέφουν

Ποιο είναι το νέο σύστημα αξιολόγησης στο δημόσιο που ανακοίνωσε ο Γιώργος Κατρούγκαλος; Ποιοι δημόσιοι υπάλληλοι επιστρέφουν;

Νέο σύστημα αξιολόγησης στο Δημόσιο προανήγγειλε ο αναπληρωτής υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Γιώργος Κατρούγκαλος.

Μιλώντας στο ρ/σ βήμα ο Γιώργος Κατρούγκαλος τόνισε ότι δεν θα εφαρμόσει το παλαιό σύστημα Μητσοτάκη αλλά «θα την κάνουμε νέα την αξιολόγηση. Θα είναι τίμια».

Περιγράφοντας το νέο σύστημα είπε ότι «θα βρούμε ένα σύστημα αξιολόγησης που θα κάνει όλους του δημοσίους υπαλλήλους καλύτερους. Αν τους λένε κάθε μέρα ότι είναι τεμπέληδες μπορούν να γίνουν καλύτεροι;», αναρωτήθηκε.

Κατά το νέο υπουργό «η προηγούμενη αξιολόγηση ήταν φερετζές για απόλυση». Έφερε, δε, ως παράδειγμα την απόλυση των καθαριστριών του υπουργείου Οικονομικών αλλά και των υπαλλήλων των Πανεπιστημίων που ήταν, όπως είπε, κυρίως βιβλιοθηκονόμοι, με αποτέλεσμα να μην λειτουργούν οι βιβλιοθήκες.

Ο Γιώργος Κατρούγκαλος προανήγγειλε ότι αύριο θα έχει συνάντηση με την ΑΔΕΔΥ και για το θέμα αυτό.

Εντός ενός μηνός τοποθετεί ο αναπληρωτής υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Γιώργος Κατρούγκαλος την επαναπρόσληψη 2.500 έως 3.500 δημοσίων υπάλληλων που απομακρύνθηκαν από το Δημόσιο λόγω διαθεσιμότητας.

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Σκάι, ο Γιώργος Κατρούγκαλος επεσήμανε ότι οι απολυμένοι είναι κυρίως καθαρίστριες, σχολικοί φύλακες και εκπαιδευτικοί τεχνικών ειδικοτήτων. Διευκρίνισε, δε, πως δεν πρόκειται για επαναπροσλήψεις, αλλά για ανάκληση αντισυνταγματικών απολύσεων.

Ερωτηθείς για το πού θα βρεθούν τα χρήματα προκειμένου να καλυφθεί το μισθολογικό κόστος, ο Γιώργος Κατρούγκαλος απάντησε ότι «ο προϋπολογισμός ήδη προβλέπει 15.000 προσλήψεις στο Δημόσιο το 2015, και επομένως τα κονδύλια θα εξευρεθούν με την πραγματοποίηση λιγότερων νέων προσλήψεων».

Ωστόσο, στους 2.500 με 3.500 δημόσιους υπαλλήλους που θα επιστρέψουν στις θέσεις τους δεν περιλαμβάνονται οι απολυμένοι εργαζόμενοι της ΕΡΤ, με τον αναπληρωτή υπουργό να υπογραμμίζει ότι και αυτοί θα επαναπροσληφθούν, αλλά αυτό δεν είναι ζήτημα της δικής του αρμοδιότητας.

Διαβάστε γιατί επικρατεί ανησυχία για τις συντάξεις του Μαρτίου και πόσα χρήματα ήταν οι αναλήψεις που έγιναν στις καταθέσεις μετά τις εκλογές.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε από τι κινδυνεύουν οι τραπεζικές καταθέσεις και τι ανακοίνωσαν οι τράπεζες.