Πώς ο Mr Alibaba, Jack Ma, έχασε σε μια ημέρα 1.4 δισ. δολάρια

Πώς ο Mr Alibaba, Jack Ma, έχασε σε μια ημέρα 1.4 δισ. δολάρια;

Κατά 1.4 δισ. δολάρια μειώθηκε χθες η περιουσία του ιδρυτή της Alibaba Jack Ma, καθώς οι μετοχές της εταιρείας σημείωσαν κατακόρυφη πτώση.

Αυτό έγινε μετά την ανακοίνωση των εσόδων της εταιρείας τα οποία δεν κατάφεραν να ανταποκριθούν στις αναμενόμενες εκτιμήσεις.

Μέχρι χθες ο Jack Ma κατείχε τον τίτλο του πλουσιότερου ανθρώπου στην Κίνα σύμφωνα με το Δείκτη δισεκατομμυριούχων του Bloomberg αφού η μισή του περιουσία προέρχεται από 6,3% των μετοχών του στην Alibaba, και αποτιμάται στα 14 δισ. δολάρια.

Οι μετοχές της Alibaba μάλιστα υποχώρησαν χθες κατά 8,8% στα 89,81 δολάρια φτάνοντας στα χαμηλότερα επίπεδα από την 20η Οκτωβρίου, ένα μήνα μετά το ντεμπούτο των συναλλαγών της.

Η μείωση αυτή που επήλθε στην περιουσία του Jack Ma, τον έριξε στην δεύτερη θέση πίσω από τον μεγιστάνα Wang Jianlin.

Ο 50χρονος πρόεδρος της Alibaba Jack Ma, έχει δει την καθαρή αξία της εταιρείας του να μειώνεται κατά 4.1 εκατ. δολάρια από τα επίπεδα ρεκόρ που κατέγραψε στις 10 Νοεμβρίου του 2014.

Τα έσοδα της εταιρείας Alibaba  έφτασαν τα 4,2 δισ. δολάρια (26.2 δισ. γουάν) κατά το τρίτο τρίμηνο, την ώρα που οι εκτιμήσεις ήθελαν τα κέρδη της να φτάνουν μέσο όρο τα 27,6 δισ. γιουάν.

Διαβάστε τι είπε ο διάσημος οικονομολόγος Πολ Κρούγκμαν για το μέλλον της Ελλάδας σύμφωνα με τις ραγδαίες εξελίξεις.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε από τι κινδυνεύουν οι τραπεζικές καταθέσεις και τι ανακοίνωσαν οι τράπεζες.