Δημοσκόπηση MARC: τι λένε για Βαρουφάκη, Καμμένο και διαπραγματεύσεις

Tι δείχνει η δημοσκόπηση της Μarc;

Εντυπωσιακά είναι τα ευρήματα δημοσκόπησης της εταιρείας Marc για την τηλεόραση του Alpha.

Θετικά με το συντριπτικό ποσοστό του 83,1% κρίνουν οι ερωτηθέντες τις πρώτες μέρες της κυβέρνησης του Αλέξη Τσίπρα, σε δημοσκόπηση της Marc για τον τηλεοπτικό σταθμό Alpha. Αρνητικά απαντά μόλις το 13,6%.

Είναι χαρακτηριστικό ότι στο συγκεκριμένο ερώτημα, 2 στους 3 ψηφοφόρους της ΝΔ κρίνουν θετικά την πορεία της νέας κυβέρνησης.

Αναφορικά με το τους ικανοποίησαν οι προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης, ναι/μάλλον ναι απαντά το 79,9%, εναντι του 17,4% που απαντά όχι/μάλλον όχι.

Ο υπουργός Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης κρίνεται θετικά και μάλλον θετικά σε ποσοστό 82%, έναντι 15,1% που απαντούν αρνητικά. Το 2,9% εκφράζει την άποψη ΔΞ/ΔΑ.

Τον Πάνο Καμμένο, ως υπουργό Άμυνας κρίνει θετικά το 61,3%, έναντι 27,4% που έχει αρνητική άποψη. Το 11,3% απαντά ΔΞ/ΔΑ.

Σε λιγότερο από 20 ημέρες μετά τις εκλογές, το 65,2% εκφράζει «ελπίδα για κάτι καλύτερο» στο μέλλον, ενώ το 22% εκφράζει «ανησυχία για τα χειρότερα».

Στο ερώτημα τςη δημοσκόπησης της Μarc « Τι θα θέλατε να κάνει η κυβέρνηση στη διαπραγμάτευση»: Το 34,3% επιθυμεί να μείνει ανυποχώρητη στις θέσεις της, μόλις το 7% το ζητεί να τηρήσει όλες τις έως τώρα συμφωνίες. Το 56% προκρίνει έναν έντιμο συμβιβασμό. ΔΞ/ΔΑ απαντά το 27%.

Αν δεν εξελιχθεί θετικά για την Ελλάδα η διαπραγμάτευση, θα πρέπει να εξεταστεί μια έξοδος από το ευρώ; «Ναι» απαντά το 29,5% και «Όχι» απαντά το 64,5%. Δεν έχει άποψη το 6%.

Με 45,4% προηγείται ο ΣΥΡΙΖΑ στην Πρόθεση Ψήφου

Στην πρόθεση ψήφου στη δημοσκόπηση της Μarc και στο ερώτημα αν γίνονταν τώρα εκλογές ποιο κόμμα θα ψηφίζατε εκτοξεύεται το ποσοστό του ΣΥΡΙΖΑ που συγκεντρώνει 45,4% έναντι 18,4% της ΝΔ.

Ακολουθούν το ΚΚΕ με 4,8%, οι ΑΝΕΛ και η Χρυσή Αυγή με 4,7% αντίστοιχα και το Ποτάμι με 4,6%. Εκτός Βουλής μένει το ΠΑΣΟΚ με 2,8% και το ΚΙΔΗΣΟ με 2%. Η Ένωση Κεντρώων του Βασίλη Λεβέντη λαμβάνει 1,8%.

Διαβάστε τι δείχνει κρυφή δημοσκόπηση για ΝΔ-Σαμαρά και γιατί οι Γιούνκερ-Ντάισενμπλουμ είναι απαισιόδοξοι.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τι λένε οι τελευταίες δημοσκοπήσεις για τις Εκλογές.