Και δεύτερος υπουργός μετά τον Άκη στη φυλακή για τις μίζες. Ποιος είναι

Ποιος είναι ο δεύτερος, μετά τον Άκη, υπουργός που πάει φυλακή για τις μίζες;

Ο πρώην υπουργός Εσωτερικών της Κύπρου, Ντίνος Μιχαηλίδης είναι ο δεύτερος υπουργός που οδηγείται στις φυλακές για διαφθορά, και συγκεκριμένα για μίζες εξοπλιστικών προγραμμάτων, μετά τον Άκη Τσοχατζόπουλο.

Έτσι το δρόμο για τη φυλακή παίρνει ο Ντίνος Μιχαηλίδης αλλά και ο γιος του Μιχάλης, καθώς το δικαστήριο απέρριψε το αίτημα αναστολής της 15ετούς ποινής κάθειρξης που τους επέβαλλε για την υπόθεση διακίνησης μαύρου χρήματος για μίζες στη σύμβαση των ρωσικών αντιαεροπορικών TOR M1, επί υπουργίας Άκη Τσοχατζόπουλου.

Επίσης, το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων απέρριψε και το αίτημα αναστολής της ποινής των ισοβίων και 17 ετών στην οποία καταδικάστηκε ο καταζητούμενος επιχειρηματίας Φουαντ Αλ Ζαγιάν, το οποίο υπέβαλε η υπεράσπιση του.

Διαφορετική άποψη είχε το δικαστήριο για τον πρώην νομικό Σύμβουλο του ελληνικού κράτους Αναστάσιο Σοφό και τη σύζυγό του Μαρία για τους οποίους είπε «ναι» στην αναστολή εκτέλεσης της ποινής τους.

Υπενθυμίζεται ότι οι δικαστές επέβαλαν ισόβια κάθειρξη και 12 έτη στον Αναστάσιο Σοφό και 12 έτη στη σύζυγό του για το σκάνδαλο με τις μίζες στα εξοπλιστικά.

mixailidisΜετά την απόφαση ο συνήγορος του Μιχάλη Μιχαηλίδη, Χρήστος Στάθης δήλωσε: «Στον πόλεμο κατά της διαφθοράς που όλοι μας μετέχουμε δυστυχώς υπάρχουν και παράπλευρες απώλειες αθώων ανθρώπων αφού έτσι θεωρείται η καταδίκη του Μιχάλη Μιχαηλίδη».

Σύμφωνα με την κατηγορία οι πρωταγωνιστές της υπόθεσης διευκόλυναν την διακίνηση μεγάλου χρηματικού ποσού εκατομμυρίων ευρώ προερχόμενων από τον καταζητούμενο συγκατηγορούμενο τους Αλ Ζαγιάντ τα οποία μέσω τριών υπεράκτιων εταιριών και λογαριασμών είχαν τελικό αποδέκτη τον Άκη Τσοχατζόπουλο.

Η δικογραφία περιλαμβάνει τις καταθέσεις του εξάδελφου του Άκη Τσοχατζόπουλου Νίκου Ζήγρα ο οποίος ισχυρίζεται πως ο πρώην Κύπριος υπουργός Ντίνος Μιχαηλίδης το 1997 εξυπηρέτησε τον Έλληνα πρώην υπουργό Εθνικής Άμυνας μεταφέροντας του χρήματα για μίζες ακόμη και σε βαλίτσες.

Διαβάστε το νέο σκάνδαλο με δισ. χαμένα από τακτικά έσοδα και ΕΣΠΑ και τα 86 νέα ονόματα στη λίστα Λαγκάρντ με Έλληνες κροίσους.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε όλα τα άπλυτα των πολιτικών και τις εξελίξεις για τα μεγάλα σκάνδαλα.