Βόμβα Βαρουφάκη: “Δε θα μπορέσουμε να αποπληρώσουμε τις δόσεις τον Ιούλιο”

Τι δήλωσε ο Γιάνης Βαρουφάκης για τη διαπραγμάτευση; Γιατί δε θα μπορούμε να αποπληρώσουμε τις δόσεις του ΔΝΤ και της ΕΚΤ τον Ιούλιο;

Για πρόβλημα στην αποπληρωμή των δόσεων του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου τώρα και της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας τον Ιούλιο έκανε λόγο ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης ο οποίος ανέφερε ότι από σημέρα ξεκινάμε διαπραγμάτευση για το ζήτημα, ενώ διευκρίνισε ότι δεν θα υπάρξει πρόβλημα σε ό,τι αφορά τη ρευστότητα του Δημοσίου.

Ο υπουργός περιέγραψε το παρασκήνιο των τριών κρίσιμων Eurogroup για την Ελλάδα μιλώντας στον Alpha 989 και μίλησε για ισχυρές δυνάμεις της Ευρωζώνης που ήθελαν το κλείσιμο των ελληνικών τραπεζών και την κοσοβοποίηση όπως ανέφερε της Ελλάδας.

Την καταγγελία ότι κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων του προηγούμενου διαστήματος υπήρξαν «ιδιαίτερα δυνατές και ταξικές δυνάμεις μέσα στην Ευρώπη που ήθελαν το κλείσιμο των τραπεζών και τη μετατροπή μας σε μια μορφή επαρχίας τύπου Κοσόβου» έκανε ο Γιάνης Βαρουφάκης.

Ο κ. Βαρουφάκης, δήλωσε ικανοποιημένος από την διαπραγμάτευση, τόνισε πως για πρώτη φορά μία χώρα πέτυχε την διακοπή μίας μνημονιακής πολιτικής, ενώ όπως σημείωσε η κυβέρνηση κατάφερε να ακυρώσει το email Χαρδούβελη.

“Θέλανε την κοσοβοποίηση της Ελλάδας και την αποδόμηση της Ευρώπης, αρχής γενομένης από την Ελλάδα”, ανέφερε χαρακτηριστικά. Σχετιμά με με τις 100 δόσεις, τις επαναπροσλήψεις, τον κατώτατο μισθό και τους πλειστηριασμούς, ο κ. Βαρουφάκης σημείωσε πως τα αιτήματα για όλα αυτά τα στείλαμε στους εταίρους, με στόχο την σταδιακή εισαγωγή τους σε συνεργασία τους θεσμούς.

Ερωτηθείς για το αν θα υπάρξει πρόβλημα ρευστότητας το επόμενο διάστημα ο υπουργός Οικονομικών εμφανίστηκε σίγουρος ότι δεν υπάρξει τέτοιου είδους πρόβλημα για το δημόσιο αλλά παραδέχθηκε ότι «πρόβλημα θα έχουμε στην αποπληρωμή των δόσεων του ΔΝΤ και της ΕΚΤ τον Ιούλιο». Όπως εξήγησε «από σήμερα ξεκινάει η διαπραγμάτευση αυτού του ζητήματος αλλά δεν θα μπορούσαμε να το κάνουμε αυτό αν δεν είχαμε την τετράμηνη συμφωνία».

“Να οργανώσουμε το νομοθετικό έργο των επόμενων μηνών, το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης δεν αφορά τους πρώτους 4 μήνες. Δεν μπορούμε σε λίγες εβδομάδες να θυσιάσουμε την τετραετία κάνοντας αμέσως πράγματα”, τόνισε.

Όσον αφορά με την μάχη της κυβέρνησης κατά της φοροδιαφυγής, ο κ. Βαρουφάκης υπογράμμισε πως “όλοι μας ξέρουμε ότι υπάρχει θησαυρός, από την φοροδιαφυγή, μία επίσκεψη στα Βόρεια Προάστια ή την Μύκονο θα σας πείσει”.

Διαβάστε τις ανατροπές και τα ευτράπελα της λίστας Βαρουφάκη και ποιες αλλαγές κρύβει για το φορολογικό η λίστα Βαρουφάκη.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε από τι κινδυνεύουν οι τραπεζικές καταθέσεις και τι ανακοίνωσαν οι τράπεζες.