Στο σφυρί η Eurobank: Γιατί κλείνουν οι θέσεις της τράπεζας στην Ελλάδα

Γιατί κλείνουν οι θέσεις της Eurobank στην Ελλάδα;

Σε μαζικές πωλήσεις των μετοχών που κατέχει στη Eurobank έχει προχωρήσει το Capital Group, καθώς στις αρχές Δεκεμβρίου του 2014 το ποσοστό που κατείχε στην τράπεζα έφτανε στο 19,3%, ενώ την περασμένη Παρασκευή αυτό εμφανιζόταν μειωμένο στο 11,525%.

Το ποσοστό αυτό αντιστοιχεί περίπου σε 745 εκατομμύρια τεμάχια (ο συνολικός αριθμός των μετοχών της εταιρείας που βρίσκονται σε διαπραγμάτευση ανέρχεται σε 14,7 δισεκατομμύρια τεμάχια.

Ως αποτέλεσμα η μετοχή της Eurobank έχει υποχωρήσει στα ιστορικά χαμηλά των 0,085 ευρώ, με την κεφαλαιοποίηση της να έχει κατέλθει στα 1,2 διΣ. ευρώ.

Σημειωτέον πως η Capital Group, που είχε συμμετάσχει στην τελευταία ΑΜΚ της Eurobank που είχε πραγματοποιηθεί στα 0,31 ευρώ, εμφανίζεται να μειώνει θέσεις της και σε άλλες μετοχές στην Ελλάδα σταθερά από τα τέλη του 2014 καθώς εντεινόταν το ρίσκο της χώρας και η πολιτική αβεβαιότητα.

Η εξέλιξη αυτή έχει πιέσει ιδιαίτερα τη μετοχή της τράπεζας, όπως ήταν λογικό, με αποτέλεσμα αναλυτές να εκτιμούν ότι η σημερινή τιμή της μετοχής είναι πολύ πιο κάτω και από την πραγματική αξία της Eurobank, και δε δικαιολογείται και από τις προοπτικές της.

Ωστόσο το Capital Group φέρεται αποφασισμένο να “κλείσει” τις θέσεις του στην Ελλάδα καθώς φοβάται την πολιτική αστάθεια που δημιουργεί αυξημένο επιχειρηματικό ρίσκο.

Διαβάστε τον χαμό με φθηνά αυτοκίνητα 4×4 που πουλάει για 2.000 ευρώ η Eurobank και τι προβλέπει το πλάνο της Τράπεζας της Ελλάδος για πάγωμα καταθέσεων.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε από τι κινδυνεύουν οι τραπεζικές καταθέσεις και τι ανακοίνωσαν οι τράπεζες.