Σάλος με ατάκα Σγουρίδη: “Δάκτυλος του Βερολίνου το γκράφιτι στο πολυτεχνείο!”

Ποια η απίστευτη δήλωση Σγουρίδη για το γκράφιτι στο Πολυτεχνείο;

Τεράστια συζήτηση έχει ανοίξει τις τελευταίες μέρες το γκράφιτι που κάλυψε το ιστορικό κτίριο του Πολυτεχνείου.

Πάγωσαν σήμερα το πρωί όσοι λογικοί άνθρωποι παρακολουθούσαν την πρωινή εκπομπή του Mega με τους Δημήτρη Καμπουράκη και Γιώργο Οικονομέα, με καλεσμένο τον κ. Σγουρίδη, Υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης (ΑΝΕΛ) και πρώην στέλεχος του τσοχατζοπουλικού ΠΑΣΟΚ.

Κάποια στιγμή η κουβέντα έφτασε στο γνωστό γκράφιτι που κάλυψε ένα από τα κτίρια του Εθνικού Μετσόβειου Πολυτεχνείου.

«Απ’ ότι διάβαζα» είπε ο Οικονομέας, «το γκράφιτι αυτό ανήκει σε μια Βερολινέζικη τεχνοτροπία» αναφέροντας και το όνομα της ομάδας αυτής που κάνει γκράφιτι νεονατουραλιστικής τεχνοτροπίας.

Πριν προλάβει να ολοκληρώσει τη φράση του ο Οικονομέας, παίρνει το λόγο φουριόζος ο κ. Σγουρίδης λέγοντας τα εξής απίστευτα: «Είναι απαράδεκτο, την ώρα που η Ελλάδα δίνει μάχη κατά της Γερμανικής Ευρώπης, το Βερολίνο να μεταφέρει την πολιτισμική καταχνιά στην καταγάλανη Αθήνα…».

Οι Καμπουράκης και Οικονομέας σοκαρισμένοι ρωτούν τον Σγουρίδη: «Δηλαδή τους έβαλε η Μέρκελ;». Χωρίς φυσικά να πάρουν μια λογική απάντηση…

«Tο γκράφιτι κατέλαβε επιθετικά το ΕΜΠ» και «αλλοίωσε την ιστορική του φυσιογνωμία», δήλωσε την ίδια ώρα ο αναπληρωτής υπουργός Πολιτισμού Νίκος Ξυδάκης, καταδικάζοντας τον βανδαλισμό στον εξωτερικό τοίχο του Πολυτεχνείου επί της οδού Στουρνάρη, και γνωστοποίησε ότι το υπουργείο θα διαθέσει στο ΕΜΠ την τεχνογνωσία των συντηρητών του για την αποκατάσταση των μαρμάρινων στοιχείων».

Διαβάστε τον χαμός στο Twitter για το αμφιλεγόμενο γκράφιτι στο Πολυτεχνείο και γιατί καταργούνται τα ΤΕΙ.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τις τελευταίες εκτιμήσεις για τις Βάσεις 2023 στις Πανελλήνιες 2023.