Παρέλαση στα μαύρα: Τι έκαναν οι μαθητές για τον Βαγγέλη Γιακουμάκη [φωτο]

Ποια η συγκινητική κίνηση των μαθητών στην παρέλαση για τον Βαγγέλη Γιακουμάκη;

Στη σκιά της συγκλονιστικής υπόθεσης και του θανάτου του Βαγγέλη Γιακουμάκη, το Ρέθυμνο γιόρτασε την 25η Μαρτίου φέτος.

Με μαύρα περιβραχιόνια για τον Βαγγέλη Γιακουμάκη παρέλασαν μαθητές στο Ρέθυμνο,

Μαθητές που έλαβαν μέρος στην καθιερωμένη παρέλαση φόρεσαν μαύρο περιβραχιόνιο για τον χαμό του 20χρονου φοιτητή ενώ μετά το πέρας της παρέλασης, πραγματοποιήθηκε σιωπηλή πορεία διαμαρτυρίας στην μνήμη του Βαγγέλη Γιακουμάκη.

Στην παρέλαση για τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου, έλαβαν μέρος τμήματα των Πολιτιστικών Φορέων, Συλλόγων, Μαθητών Δημοτικών, Γυμνασίων και Λυκείων, τμήματα Ενόπλων Δυνάμεων και Σωμάτων Ασφαλείας, με τη συμμετοχή της Μπάντας της Φιλαρμονικής του Δήμου Ρεθύμνου.

Την κυβέρνηση εκπροσώπησε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός. Μετά το τέλος της σημερινής παρέλασης, πραγματοποιήθηκε σιωπηλή πορεία διαμαρτυρίας στη μνήμη του Βαγγέλη Γιακουμάκη.

Με βασικό σύνθημα «Η ανοχή είναι συμμετοχή», η πορεία είχε στόχο την επαγρύπνηση των πολιτών, έτσι ώστε να εξαλειφθεί το φαινόμενο της ενδοσχολικής βίας και εκφοβισμού.

Την απόφαση να παρελάσουν με μαύρα περιβραχιόνια για να τιμήσουν τη μνήμη του αδικοχαμένου Βαγγέλη Γιακουμάκη, πραγματοποίησαν και οι μαθητές του 1ου Λυκείου Καλαμάτας, όπως μεταδίδει το τοπικό portal tharrosnews.gr. Μια κίνηση που καταχειροκροτήθηκε από τον κόσμο που έδωσε το παρών στην παρέλαση.

Mε μαύρα περιβραχιόνια έκαναν παρέλαση οι μαθητές και οι μαθήτριες του 2ου Λυκείου Αλεξάνδρειας σε ένδειξη πένθους και για την τραγική απώλεια της 17χρονης Νατάσας η οποία έχασε άδικα τη ζωή της στη μαθητική εκδρομή στη Ρώμη πριν από λίγες εβδομάδες.

Διαβάστε το συγκινητικό μήνυμα του Πατριάρχη Βαρθολομαίου για τον Βαγγέλη Γιακουμάκη και ποια η σημαιοφόρος που έκλεψε την παράσταση στην παρέλαση της 25ης Μαρτίου.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τις εξελίξεις για δολοφονίες που συγκλονίζουν και εγκλήματα που ανατριχιάζουν.