Απεργία ΑΔΕΔΥ 20 Απριλίου: Ποιες υπηρεσίες θα παραλύσουν λόγω Χρυσής Αυγής τη Δευτέρα

Ποιες υπηρεσίες θα παραλύσουν στην Αθήνα λόγω της απεργίας της ΑΔΕΔΥ τη Δευτέρα 20 Απριλίου;

Τετράωρη στάση εργασίας θα πραγματοποιήσει την Δευτέρα 20 Απριλίου η ΑΔΕΔΥ με αφορμή την έναρξης της δίκης της Χρυσής Αυγής στους χώρους των δικαστικών φυλακών του Κορυδαλλού.

Στην κινητοποίηση που θα ξεκινήσει στις 7.30 το πρωί της Δευτέρας 20 Απριλίου και θα τελειώσει στις 11.30, συμμετέχει και η ΠΟΕ-ΟΤΑ για τους εργαζόμενους στην τοπική αυτοδιοίκηση, προκειμένου να συμμετέχουν κι αυτοί στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας. Αυτό σημαίνει ότι το πρωί της Δευτέρας η Αττική θα μείνει χωρίς δημόσιες υπηρεσίες καθώς τόσο οι κρατικές δομές όσο και οι δημοτικές θα παραλύσουν.

Σε σχετική ανακοίνωσή της η ΑΔΕΔΥ, «απαιτεί να χυθεί άπλετο φως στη δράση των φασιστικών συμμοριών και να αναδειχθούν οι ευθύνες όλων των μηχανισμών του κράτους, που δημιούργησαν το έδαφος για να συνεχίζουν οι νεοναζί τις επιθέσεις τους».

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στους ΟΤΑ σε δική της ανακοίνωση για την απεργία τονίζει: «Αυτή η δίκη πρέπει να αποτελέσει την αφετηρία για να μπει ένα τέλος στην εγκληματική δράση των νεοναζί στελεχών της Χρυσής Αυγής και στο σκανδαλώδες καθεστώς ασυλίας τους. Μπροστά σε αυτή την κρίσιμη δίκη τα συνδικάτα δεν μπορούν να παραμείνουν αδιάφορα και πρέπει να αναλάβουν πρωτοβουλίες για την καταδίκη των υπευθύνων της εγκληματικής συμμορίας».

Η συγκέντρωση διαμαρτυρίας είναι προγραμματισμένη για τις 8:00 το πρωί της Δευτέρας 20 Απριλίου στα Δικαστήρια των φυλακών Κορυδαλλού, ενώ θα ακολουθήσει πορεία διαμαρτυρίας έξω από τις φυλακές, ενώ την ίδια ώρα έχει προγραμματίσει αντιφασιστική συγκέντρωση και η «Κίνηση Ενωμένοι ενάντια στον Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή», στη διασταύρωση της λεωφόρου Λαμπράκη με την οδό Χρ. Σμύρνης (Γήπεδο Προοδευτικής).

Σε συγκέντρωση καλούν και τα ναυτεργατικά σωματεία Πανελλήνια Ένωση Μηχανικών Εμπορικού Ναυτικού, Πανελλήνια Ένωση Κατωτέρων Πληρωμάτων Μηχανής ΕΝ «Ο Στέφενσων», Πανελλήνια Επαγγελματική Ένωση Μαγείρων ΕΝ και Πανελλήνια Ένωση Πληρωμάτων Ρυμουλκών-Ναυαγοσωστικών, στις 8:00, στην πλατεία Δαβάκη της Νίκαιας.

Την ίδια μέρα, με απόφαση του Αντιπεριφερειάρχη Πειραιά και του δημάρχου Κορυδαλλού,οι υπηρεσίες του δήμου και τα σχολεία της πόλης θα παραμείνουν κλειστά λόγω της απεργίας.

Διαβάστε τι είπε ο Νότης Σφακιανάκης για τη Χρυσή Αυγή και πώς o Πούτιν κάνει χειρότερο το πρόβλημα της Χρυσής Αυγής στην Ελλάδα.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τις εξελίξεις για δολοφονίες που συγκλονίζουν και εγκλήματα που ανατριχιάζουν.