Ανατροπή για Πανελλήνιες 2015: Σε ποιες περιπτώσεις μηδενίζεται το γραπτό

Σε ποιες περιπτώσεις μηδενίζεται το γραπτό υποψηφίου των Πανελληνίων 2015;

Στο μηδενισμό των γραπτών των μαθητών θα οδηγεί η κατοχή κινητού τηλεφώνου ή άλλου ηλεκτρονικού μέσου στις Πανελλήνιες εξετάσεις 2015, σύμφωνα με απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας.

Το Συμβούλιο της Επικρατείας ξεκαθάρισε ότι δεν μπορεί πλέον να αποφύγει κανείς τη βαθμολογία με μηδέν, εφόσον έχει μαζί του ηλεκτρονικό μέσο επικοινωνίας, κινητό τηλέφωνο κ.λπ., άσχετα αν είναι απενεργοποιημένο ή αν αποδεικνύεται ότι δεν το έχει χρησιμοποιήσει τηλεφωνώντας ή ανταλλάσσοντας μηνύματα κ.λπ.

Ο μηδενισμός του γραπτού θα ισχύει ακόμη κι αν ο μαθητής πιαστεί με κινητό… εκτός της αίθουσας, που θα διεξαχθούν οι Πανελλήνιες 2015.

Οι “πιλοτικές” αποφάσεις του ΣτΕ βάζουν τέλος στην αντιφατική νομολογία και οι μαθητές πρέπει πλέον να γνωρίζουν ότι κινδυνεύουν οριστικά με μηδενισμό αν έχουν μαζί τους στις Πανελληνιες 2015, τετράδια, σημειώσεις (“σκονάκι”), διορθωτικό (blanco), κινητά τηλέφωνα, υπολογιστικές μηχανές, ηλεκτρονικά μέσα μετάδοσης πληροφοριών (iPad κ.λπ.) ή άλλα αντικείμενα, πέραν όσων επιτρέπει η κεντρική επιτροπή εξετάσεων (κατά το Προεδρικό Διάταγμα 60/06).

Η ίδια απαγόρευση, χωρίς απειλή μηδενισμού, ισχύει και για εξετάσεις επιπέδου σχολικής μονάδας.

Διαβάστε πότε κλείνουν τα σχολεία για Πανελλήνιες και σε ποιες σχολές θα εκτοξευθούν οι βάσεις στις Πανελλήνιες 2015.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τις τελευταίες εκτιμήσεις για τις Βάσεις 2023 στις Πανελλήνιες 2023.