Eurovision 2015: Μάχη Σουηδίας, Ρωσίας, Ιταλίας. Αποτελέσματα Ελλάδα-Κύπρος

Πόσοι ήταν συνολικά οι βαθμόι απο την μεγάλη νίκη της Σουηδίας και του Mans Zelmerlow; Πού εργάστηκε στην Ελλάδα ο νικητής του φετινού διαγωνισμού της Eurovision 2015;

Λίγη ώρα πριν την ολοκλήρωση του τελικού διαγωνισμού της Eurovision 2015 η κατάσταση για το ποιο τραγούδι θα επικρατούσε ξεκαθάρισε με το προβάδισμα του Σουηδού Mans Zelmerlow και τους «Heroes» του και βρέθηκε νικητής μέχρι το τέλος του διαγωνισμού. Ένα τραγούδι που μιλούσε για το πιο επίκαιρο θέμα της εποχής, το μπούλινγκ. Έτσι ο 61ος διαγωνισμός της Eurovision 2015 θα μεταφερθεί στη Σουηδία.

Μάλιστα ο νικητής της Eurovision 2015, Mans Zelmerlow έχει εργαστεί στο παρελθόν ως μπάρμαν στη Ρόδο. 

Αποτελέσματα

Το τραγούδι της Σουηδίας συγκέντρωσε 365 βαθμούς έναντι 303 βαθμών που συγκέντρωσε το τραγούδι της Ρωσίας A Million Voices, με ερμηνεύτρια την Πωλίνα Γκαγκάριν. Την τρίτη θέση κατέλαβε η Ιταλία με τους Il Volo που ερμήνευσαν το τραγούδι «Grande Amore».

Στο φετινό διαγωνισμό Eurovision 2015 συμμετείχαν 27 χώρες μεταξύ των οποίων και η Αυστραλία ως επίσημη καλεσμένη. Κεντρικές παρουσιάστριες της βραδιάς ήταν η Αραμπέλα Κιεσμπάουερ, η ‘Αλις Τούμλερ και η Μίριαμ Βάισιελμπραουν, ενώ η Κοντσίτα ήταν η οικοδέσποινα του γκριν ρουμ.

Η Ελλάδα και η Μαρία Έλενα Κυριάκου με το τραγούδι “One last breath” κατέκτησε την 19η θέση στο διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision με μόλις 23 βαθμούς ενώ η Κύπρος ήρθε στην 22η θέση με 11 βαθμούς.

Η Ελλάδα με την Μαρία Έλενα Κυριάκου και το One Last Breath κατέλαβε την 19η θέση με 23 βαθμούς. Στην Ελλάδα έδωσαν 10 βαθμούς η Αλβανία, 5 η Αρμενία και 8 βαθμούς η Κύπρος.

Η Κύπρος με το One Thing I Should Have Done και ερμηνευτή τον Γιάννη Καραγιάννη κατατάχθηκε 22η, με 11 βαθμούς.

Όπως συνηθίζεται η  διοργάνωση ξεκίνησε με τον «ύμνο» της Eurovision 2015 και συνέχισε με το τραγούδι Building Bridges, (χτίζοντας γέφυρες) που είναι και το μήνυμα του φετινού 60ου διαγωνισμού τραγουδιού, που έγινε στη Βιέννη.

Στη συνέχεια τη σκυτάλη πήρε η περσινή νικήτρια Κοντσίτα Βουρστ, που «οδήγησε» τον διαγωνισμό στην Αυστρία, η οποία «πέταξε» πάνω από την αρένα και τους 11.000 θεατές του Wiener Stadhalle και προσγειώθηκε στη σκηνή σηματοδοτώντας την έναρξη του διαγωνισμού.

Ιδιαίτερη στιγμή του διαγωνισμού της Eurovision 2015 ήταν όταν στην σκηνή ανέβηκε η Μόνικα Κουζίνσκα, από την Πολωνία, η οποία ερμήνευσε το In The Name Of Love καθισμένη σε αναπηρικό αμαξίδιο.

Για την ελληνική δημόσια τηλεόραση την μετάδοση της παρουσίασης έκανε η Μαρία Κοζάκου και ο Γιώργος Καπουτζίδης.

Στον τελικό ψήφισαν όλες οι χώρες που συμμετείχαν στο διαγωνισμό της Eurovision 2015, συνολικά 40, ανεξάρτητα από το αν είχαν προκριθεί ή όχι, ενώ οι τηλεθεατές δεν μπορούσαν να ψηφίσουν τη συμμετοχή της χώρας τους. Η Έλενα Παπαρίζου, που κέρδισε τον διαγωνισμό για την Ελλάδα πριν από 10 χρόνια, ανακοίνωσε από την Αθήνα τη βαθμολογία που έδωσε η χώρα μας στους συμμετέχοντες του τελικού. Συγκεκριμένα η Ελλάδα έδωσε έναν βαθμό στην Αρμενία, δύο στην Γεωργία, τρεις στη Λετονία, τέσσερις στη Σουηδία, πέντε στην Αυστραλία, έξι στην Αλβανία, επτά στο Βέλγιο, 8 στη Ρωσία, 10 στην Κύπρο και 12 στην Ιταλία.

Διαβάστε σε ποια θέση βρέθηκε η Ελλάδα στα προγνωστικά πριν την έναρξη της φετινής  Eurovision 2015.

 

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Δείτε πώς είναι σήμερα διάσημοι που μεσουράνησαν στο παρελθόν, πραγματικά αγνώριστοι.