Βόμβα Βαρουφάκη: “Έχω ηχογραφήσει την επίθεση στο Eurogroup της Ρίγας”

Τι δήλωσε για την επίθεση που δέχτηκε ο Γιάνης Βαρουφάκης στο Eurogroup της Ρίγας;

Ντοκουμέντα από την επεισοδιακή συνεδρίαση του Eurogroup στη Ρίγα και μάλιστα μαγνητοσκοπημένα από τον ίδιο, δηλώνει ότι έχει ο Γιάνης Βαρουφάκης σε συνέντευξή του για το περιοδικό των Νew Υork Times.

Ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών επιμένει πως δεν τον ενδιαφέρει η καρέκλα του, παρά μόνο τη διάθεση να κάνει το σωστό. «Δεν πρόκειται να εξευτελιστώ. Δεν πρόκειται να συμβιβαστώ σε θέματα αρχής και λογικής» αναφέρει χαρακτηριστικά.

«Όλα αυτά τα δημοσιεύματα που λένε ότι με έβρισαν, ότι με είπαν διάφορα, ότι μου είπαν ότι σπαταλάω το χρόνο και όλα αυτά. Αφήστε με να πω ότι το διαψεύδω με κάθε ίνα του σώματός μου» λέει ο Γιάνης Βαρουφάκης αναφερόμενος στη συνεδρίαση του Eurogroup στη Ρίγα όπου λέγεται ότι δέχτηκε δριμύα επίθεση από τους ομολόγους του και αποκαλύπτει πως έχει μαγνητοσκοπημένο υλικό που όμως δεν μπορεί να δώσει στη δημοσιότητα, λόγω των κανόνων εμπιστευτικότητας του Eurogroup.

Ο τίτλος του άρθρου που πρόκειται να κυκλοφορήσει στην έντυπη μορφή του το Σάββατο, είναι ένα λογοπαίγνιο της λέξης “fit” που στα αγγλικά μπορεί να μεταφραστεί ως “σε φόρμα” ή “κατάλληλος”: “A Finance Minister, fit for a Greek tragedy?”. Ελληνικά θα μπορούσε να αποδοθεί ως «Ένας υπουργός Οικονομικών έτοιμος για μια ελληνική τραγωδία;».

Για το αμερικανικό περιοδικό, ο Γιάννης Βαρουφάκης έχει αναλάβει το «αδύνατο»: Να δώσει τέλος στη λιτότητα, κρατώντας την Ελλάδα στο ευρώ. Αλλά, τώρα, προσπαθεί να κρατήσει τις κόκκινες γραμμές του, ώστε να μην γίνει ίδιος με τους πολιτικούς που πέρασαν πριν από αυτόν.

Σε κάποιο σημείο της συνέντευξης ο συντάκτης ρωτά τον κ. Βαρουφάκη εάν είναι ανήσυχος για την ελληνική οικονομία σήμερα. Και εκείνος απαντά: «Είμαι τρομοκρατημένος. Τρομοκρατημένος και εμβρόντητος», αλλά δηλώνει ότι παίρνει δύναμη από τα μηνύματα στήριξης που του δίνει ο κόσμος στο δρόμο. «Έχουν συνηθίσει σε πολιτικούς που θέλουν διακαώς να κρατήσουν τις θέσεις τους. Και εμείς δεν το θέλουμε τόσο. Δεν μας νοιάζει. Θέλουμε να κάνουμε το σωστό και εάν δεν μπορούμε με το κάνουμε, θα φύγουμε», αναφέρει.

Διαβάστε τις απίστευτες ειρωνείες Σόιμπλε-Ντάισελμπλουμ στον Βαρουφάκη στο Eurogroup και γιατί δεν πήγε στο δείπνο μετά το Eurogroup ο Βαρουφάκης.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τι λένε οι τελευταίες δημοσκοπήσεις για τις Εκλογές.