Βαρουφάκης: Τι απάντησε έξαλλος για την εταιρεία Bitcoin

Ποιοι υποστηρίζουν πως ο Βαρουφάκης δουλεύει σε εταιρεία bitcoin;

Από τον Νοέμβριο του 2014, έως -τουλάχιστον- τις 31 Μαρτίου του 2015, δηλαδή σχεδόν δύο μήνες μετά τις εκλογές και την υπουργοποίησή του, ο Γιάνης Βαρουφάκης, εμφανίζεται ως σύμβουλος σε εταιρεία Bitcoin της Σιγκαπούρης.

Πρόκειται για την εταιρεία με την επωνυμία Tembusu Systems, η οποία στις 31 Μαρτίου επιβεβαιώνει με mail της προς την εφημερίδα Πρώτο Θέμα, ότι ο κ. Βαρουφάκης έχει ρόλο συμβούλου στην εταιρεία.

Μάλιστα αν κάποιος πληκτρολογήσει το link http://www.tembusu.sg/, θα βρει το προφίλ του Γιάνη Βαρουφάκη ανάμεσα στα υπόλοιπα στελέχη της εταιρείας, με την ιδιότητα του συμβούλου να είναι εμφανής,κάτι το οποίο αναφέρει και σε κείμενο της η εταιρία.

Σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα, η συνεργασία του Έλληνα ΥΠΟΙΚ με την εταιρία Tembusu Systems ξεκίνησε τον Νοέμβριο του 2014. Ο κύριος Βαρουφάκης απάντησε θετικά στο κάλεσμα και παρά το γεγονός ότι στη συνέχεια έγινε Υπουργός του ελληνικού κράτους, εκείνος συνέχισε να διατηρεί την θέση του στην ιδιωτική εταιρία.

Να σημειώσουμε ότι μέχρι τότε η Tembusu είχε διακριθεί για το λανσάρισμα του Bitcoin, αλλά και για το γεγονός πως αυτή πρώτη είχε τολμήσει να εγκαταστήσει στη Σιγκαπούρη αυτόματα μηχανήματα (ΑΤΜs) τα οποία προμήθευαν κάθε ενδιαφερόμενο με Bitcoins (έναντι πραγματικών χρημάτων)και ετοιμαζόταν να περάσει στο επόμενο στάδιο, στο λανσάρισμα μιας «νέας εποχής στις ψηφιακές πλατφόρμες συναλλαγών», στην «επόμενη ημέρα μετά το Bitcoin».

Διαβάστε πώς ενεπλάκη ο Βαρουφάκης με εταιρεία bitcoin.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε όλα τα άπλυτα των πολιτικών και τις εξελίξεις για τα μεγάλα σκάνδαλα.