Η ιστορία του μικρού Βενιαμίν. Γιατί τον απέλασαν

Γιατί απέλασαν τον μικρό Βενιαμίν; Διαβάστε την ιστορία του μικρού Βενιαμίν.

Ο Βενιαμίν είναι ένα μωράκι που γεννήθηκε στη Σλοβακία. Όταν ήταν ακόμη ημερών η μητέρα του μετακόμισε στην Αγγλία. Μόλις πήρε τα απαραίτητα χαρτιά για την παραμονή της, πήγε σε ένα ορφανοτροφείο στο Λίβερπουλ ένα βράδυ, και παράτησε το παιδί της.

«Δεν μπορώ να τον ζήσω. Τον λένε Βενιαμίν. Φροντίστε τον» έγραψε σε ένα χαρτί και εξαφανίστηκε.

Οι κοινωνικές υπηρεσίες τέθηκαν σε συναγερμό. Έπρεπε να βρεθεί η μητέρα, ειδάλλως το παιδί θα επέστρεφε στη χώρα που γεννήθηκε.

Ο Βενιαμίν είναι μόλις 6 μηνών και βρέθηκε αντιμέτωπος με τους νόμους των μεγάλων. Οι κοινωνικοί λειτουργοί στο Λίβερπουλ, έκαναν ότι μπορούσαν να παρατείνουν την παραμονή του, όμως η δικαστική απόφαση και μάλιστα από τον αρχαιότερο Άγγλο δικαστή σε θέματα παιδιών, τον Sir James Munby.

Ο νόμος στο Ηνωμένο Βασίλειο είναι σαφής: «Εάν είχε γεννηθεί στο Λίβερπουλ, τότε θα μπορούσε να πάρει την υπηκοότητα και να παραμείνει στην Αγγλία. Όμως από το 2006, τα μωρά που γεννήθηκαν εκτός των ορίων της ΕΕ, για να πάρουν την υπηκοότητα πρέπει τουλάχιστον ο ένας γονέας να ζει στην Αγγλία επί 5 χρόνια. Και η μητέρα του μικρούλη, όχι μόνο τον είχε εγκαταλείψει αλλά δεν είχε συμπληρώσει καν χρόνο στην Αγγλία. Τεχνικά ο Βενιαμίν είναι Σλοβάκος πολίτης. Ο δικαστής έβγαλε την απόφαση: «Να απελαθεί και να δοθεί στις κοινωνικές υπηρεσίες της Μπρατισλάβα».

Η πτήση από το Λίβερπουλ στη Μπρατισλάβα, διήρκησε 2 ώρες και 40 λεπτά. Οι 2 κοινωνικοί λειτουργοί που συνόδευαν τον Βενιαμίν, τον είχαν συνέχεια αγκαλιά και έκλαιγαν. Δεν πίστευαν ότι αυτό το παιδάκι θα πάει σε ένα άγνωστο μέλλον. Το βλέμμα του παιδιού τα λέει όλα. Μπορεί να μην καταλαβαίνει τι γίνεται και που πάει, αλλά σίγουρα νιώθει. Νιώθει ότι εκείνοι οι άνθρωποι τον αγαπάνε, νιώθει ότι η μητέρα του τον εγκατέλειψε, νιώθει ότι είναι μόλις ένα θύμα 6 μηνών ενός νόμου που δεν έλαβε τίποτε άλλο στα υπόψιν του, παρά μόνο το «γράμμα, τα εδάφια και τις παραγράφους».

Το ορφανοτροφείο στο Λίβερπουλ, έχει ασκήσει έφεση κατά της πρωτόδικης απόφασης, όμως μέχρι να γίνει το εφετείο ο μικρούλης θα πρέπει να παραμείνει στη Σλοβακία. Η Andrea Cisarova, εκπρόσωπος του κέντρου Νομικής Προστασίας του Παιδιού στη Σλοβακία, δήλωσε: «Το μωρό είναι σχεδόν νεογέννητο. Οι αρχές της Αγγλίας αποφάσισαν να το δώσουν σε εμάς. Ίσως να είναι και για το καλό του».

Διαβάστε ποιο είναι το αμαρτωλό παρελθόν της Κέιτ Μίντλετον και τι συμβαίνει στα πάρτυ του club Killing Kittens και πού μεταφέρθηκε η δούκισσα του Κέιμπριτζ, Κέιτ Μίντελτον για να γεννήσει το νέο βασιλικό μωρό σύμφωνα με την ανακοίνωση του Παλατιού.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τις εξελίξεις για δολοφονίες που συγκλονίζουν και εγκλήματα που ανατριχιάζουν.