Πανικός για καταθέσεις: Αδειάζουν τα ΑΤΜ, ποια τράπεζα διέκοψε τις συναλλαγές [φωτο]

Χαμός στα ΑΤΜ με ουρές να σχηματίζονται μέσα στη νύχτα. Τι φοβούνται για τις καταθέσεις;

Ουρές σημειώνονται μέσα στη νύχτα έξω από τα μηχανήματα για ανάληψη μετρητών μετά το διάγγελμα του Αλέξη Τσίπρα και την ανακοίνωση του δημοψηφίσματος.

H Alpha Bank μάλιστα διέκοψε τις συναλλαγές στις καταθέσεις μέσω του web banking μέχρι και την Κυριακή.

Ουρές παρατηρούνται αργά το βράδυ της Παρασκευής σε υποκαταστήματα τραπεζών, με πολίτες να σπεύδουν στα ATM για να “σηκώσουν” χρήματα.

Η εικόνα με ουρές έξω από τα ΑΤΜ των τραπεζών είναι ίδια σε όλες τις περιοχές της Αθήνας.

Πολίτες στήνονται στις ουρές και περιμένουν να βγάλουν τα χρήματά τους. Κανείς πάντως δεν έχει εκφράσει παράπονο ή οποιοδήποτε πρόβλημα, καθώς όλα τα ΑΤΜ λειτουργούν κανονικά και βγάζουν χρήματα.

Η εικόνα αυτή παρατηρείται για δύο λόγους. Πρώτον το βράδυ στις 21:00 έγινε η πίστωση των συντάξεων και έτσι κυρίως οι συνταξιούχοι σπεύδουν να βγάλουν τα χρήματά τους.

Και κατά δεύτερον πολλοί είναι εκείνοι οι πολίτες που φοβούμενοι τις εξελίξεις, μιας και η είδηση του δημοψηφίσματος έπεσε σαν βόμβα, σπεύδουν στις τράπεζες για να βγάλουν όσα χρήματα μπορούν από τις καταθέσεις τους μέσω των ΑΤΜ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι ελληνικές τράπεζες εξακολουθούν να είναι θωρακισμένες από τον έκτακτο μηχανισμό ρευστότητας ELA της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και προς το παρόν δεν αντιμετωπίζουν πρόβλημα.

Δείτε φωτογραφίες από τις ουρές για τις καταθέσεις στα ΑΤΜ και το “κλειστό” σάιτ της Alpha Bank:

Διαβάστε το απόρρητο σχέδιο για καταθέσεις, ΑΤΜ, πρεσβείες σε περίπτωση capital control στις τράπεζες και πώς θα αντιδράσουμε αν τα ΑΤΜ δεν βγάζουν το μισθό ή τη σύνταξή μας.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε από τι κινδυνεύουν οι τραπεζικές καταθέσεις και τι ανακοίνωσαν οι τράπεζες.