Δημοσκοπήσεις για Δημοψήφισμα: πόσοι θέλουν συμφωνία με την Ευρώπη, πόσοι θέλουν τη δραχμή

Τι αναφέρουν οι δημοσκοπήσεις για το δημοψήφισμα 2015; Διαβάστε ποιο το ποσοστό που ζητά συμφωνία και πόσοι θέλουν την επιστροφή στη δραχμή.

Συμφωνία με την Ευρώπη και υπέρ του ευρώ τάσσεται η πλειοψηφία των Ελλήνων σε δύο διαφορετικές δημοσκοπήσεις για κυριακάτικες εφημερίδες. Σημειώνεται ότι και οι δύο δημοσκοπήσεις είχαν γίνει πριν την ανακοίνωση από τον πρωθυπουργό για την διεξαγωγή δημοψηφίσματος – άρα δεν αφορούν άμεσα το συγκεκριμένο ερώτημα και τη συγκεκριμένη συμφωνία.

Στη δημοσκόπηση της Alco για το Πρώτο Θέμα, το 57% ζητά συμφωνία, ενώ το 29% επιθυμεί τη ρήξη με την Ευρώπη.

Αναφορικά με την πρόταση που έχει καταθέσει ο ΣΥΡΙΖΑ στους θεσμούς, το 68% τη χαρακτηρίζει «Μνημόνιο», ενώ αντίθετη άποψη έχει μόλις το 19%.

Στη δημοσκόπηση, της Κάπα Research για το Βήμα της Κυριακής, σαφές προβάδισμα έχει το «ναι» στη συμφωνία στο δημοψήφισμα.

Στην ερώτηση «Αν η συμφωνία παραπεμφθεί σε δημοψήφισμα, τι θα ψηφίσετε», το 47,2% απαντά «ναι» και το 33% «όχι», ενώ «Δεν ξέρω/Δεν απαντώ» επιλέγει το 19,8%.

Τέλος, στο ερώτημα αν θα πρέπει να παραμείνει στο ευρώ ή όχι η Ελλάδα, το 67,8% διαλέγει το κοινό νόμισμα και το 25,2% τη δραχμή.

Μία δημοσκόπηση που έχουν παραγγείλει επιχειρηματίες έχοντας δώσει εντολή στην εταιρεία μετρήσεων να μη τη δημοσιοποιήσει (θα αποφασίσουν αν θα βγει στον αέρα μετά το τέλος της και ανάλογα με τα αποτελέσματα. Σύμφωνα με το ΧΩΝΙ είναι σε θέση να ξέρει ότι σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής αποτελέσματα, το 52% ψηφίζει ΟΧΙ, το 29% ναι και το 19% δηλώνει αναποφάσιστο.

Διαβάστε πώς βγήκε από την κρίση η Ισλανδία και ποιες είναι οι συμβουλές για την Ελλάδα και τι θα συμβεί αν δεν πληρώσετε λογαριασμούς, εφορία, δάνειο όσο είναι κλειστές οι τράπεζες.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τι λένε οι τελευταίες δημοσκοπήσεις για τις Εκλογές.