Δημοσκόπηση ProRate: Συνεχίζει ακάθεκτος ο ΣΥΡΙΖΑ, πού έφτασε στο κόκκινο η απαισιοδοξία

Τι δείχνει η νέα δημοσκόπηση της ProRate για ΣΥΡΙΖΑ και απαισιοδοξία; Πού βλέπουν την Ελλάδα στο μέλλον;

Την απαισιοδοξία των ερωτηθέντων για την πορεία της χώρας καταγράφει δημοσκόπηση που διενεργήθηκε από την ProRata για τον ραδιοσταθμό στο Κόκκινο. Σημαντική παραμένει η διαφορά ανάμεσα σε ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ.

Οι ερωτηθέντες sth δημοσκόπηση της ProRate ζητούν από την κυβέρνηση ανυποχώρητη θέση στα θέματα του ΦΠΑ στα τρόφιμα (με ποσοστό 89%) και στο ρεύμα (88%). Αξιώνουν επίσης σθεναρή αντίσταση στα σχέδια των δανειστών για μείωση των συντάξεων (83%), για «απελευθέρωση» των ομαδικών απολύσεων (77%) και της κατάργησης του ΕΚΑΣ (77%).

Το 56% ζητά να μην αποδεχθεί η κυβέρνηση την πώληση των αεροδρομίων. Η νουθεσία για συμβιβασμό πλειοψηφεί μόνο στα ζητήματα της ιδιωτικοποίησης του Οργανισμού Λιμένος Πειραιώς (58%) και της πρόωρης συνταξιοδότησης (63%)

Το 52% αποτιμά θετικά τις διαπραγματευτικές προσπάθειες της κυβέρνησης. Το 60% εκφράζεται θετικά για τον πρωθυπουργό. Ο Αλέξης Τσίπρας είναι ο μόνος πολιτικός αρχηγός, για τον οποίο διατυπώνονται περισσότερες θετικές παρά αρνητικές γνώμες.

Αισιόδοξοι, πάντως, δεν δείχνουν οι ερωτώμενοι για το μέλλον. Το «σκορ» απαισιοδοξίας – αισιοδοξίας είναι 53% – 35%.

H δημοσκόπηση της ProRate διενεργήθηκε στις 15 και 16 Ιουνίου, με τηλεφωνικές συνεντεύξεις, στο σύνολο της επικράτειας, από 22 ερευνητές και έναν επόπτη. Σε αυτήν συμμετείχαν 1006 ερωτηθέντες και 22 ερευνητές.

Διαβάστε πόσο έπεσε η διαφορά ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ στη δημοσκόπηση Metrisi και πόσοι τάσσονται υπέρ της συμφωνίας στη δημοσκόπηση Marc.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τι λένε οι τελευταίες δημοσκοπήσεις για τις Εκλογές.