Εκλογές 2015, Bild δημοσκοπήσεις: Σοκ για Τσίπρα, πώς χάνει τη μάχη

Πώς σχολιάζει η Bild τις δημοσκοπήσεις για τις Εκλογές 2015;

Ο Αλέξης Τσίπρας τζόγαρε με το προκηρύξει πρόωρες εκλογές ελπίζοντας ότι θα λάβει την απόλυτη πλειοψηφία, αλλά φαίνεται πως, τελικά, μπορεί να χάσει και τις εκλογές.

Η γερμανική Bild κάνει λόγο για δημοσκοπήσεις που προκαλούν σοκ στον Αλέξη Τσίπρα και αναφέρεται φυσικά σε αυτές τις δημοσκοπήσεις που εμφανίζουν τη Νέα Δημοκρατία μπροστά από τον ΣΥΡΙΖΑ με βραχεία κεφαλή.

Μάλιστα, η Bild σημειώνει πως κατακόρυφη είναι η πτώση και της δημοτικότητας του πρώην πρωθυπουργού λίγο πριν τις εκλογές 2015, με αποτέλεσμα να τον έχει ξεπεράσει ο 61χρονος πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Βαγγέλης Μεϊμαράκης.

Η εφημερίδα θυμίζει ότι για πολύ καιρό, ο Τσίπρας ήταν εναντίον των μνημονιακών προγραμμάτων και της λιτότητας, αλλά κατά τη διάρκεια της διακυβέρνησής του έκανε στροφή 180 μοιρών και συμφώνησε με τους πιστωτές για να αποτρέψει τη χρεοκοπία.

Οι δημοσκοπήσεις, σημειώνει το άρθρο, δείχνουν πως περισσότερα από τα 2/3 των ερωτηθέντων απάντησαν πως είναι ικανοποιημένοι από τον τρόπο που διαπραγματεύτηκε η κυβέρνηση Τσίπρα.

Όλα αυτά δείχνουν ωστόσο ότι η μονοκομματική κυβέρνηση που θα επιθυμούσε ο Τσίπρας μετά τις εκλογές 2015, βρίσκεται πολύ μακριά, καταλήγει το άρθρο.

Διαβάστε την ολική ανατροπή στα ποσοστά Τσίπρα στη δημοσκόπηση GPO για Εκλογές 2015 και πώς σχηματίζεται τρικομματική κυβέρνηση στη δημοσκόπηση Alco για Εκλογές 2015.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τι λένε οι τελευταίες δημοσκοπήσεις για τις Εκλογές.