Προβλήματα στο Taxisnet. Πώς να τυπώσετε το εκκαθαριστικό για ΕΝΦΙΑ

Πώς να τυπώσετε το εκκαθαριστικό για τον ΕΝΦΙΑ στο taxisnet;

Σημαντικά προβλήματα εμφανίζει σήμερα από τις 9 το πρωί και έως αυτήν την ώρα, η λειτουργία του ηλεκτρονικού συστήματος Taxisnet, της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων.
Όπως αναφέρουν ασφαλείς πηγές, το σύστημα παραμένει εκτός λειτουργίας για τους χρήστες φορολογούμενους ενώ μόνον μερική πρόσβαση έχουν και οι επαγγελματίες του χώρου, φοροτεχνικοί.

Υπενθυμίζεται ότι χθες άρχισε η σταδιακή ανάρτηση των εκκαθαριστικών σημειωμάτων ΕΝΦΙΑ.

Ξεκίνησε, με αρκετά προβλήματα, από το πρωί της Τετάρτης 21 Οκτωβρίου 2015 και αναρτώνται σταδιακά στο Taxisnet τα νέα εκκαθαριστικά του Ενιαίου Φόρου Ιδιοκτησίας Ακινήτων (ΕΝΦΙΑ) για το έτος 2015, σε 6,4 εκατομμύρια ιδιοκτήτες.

Για να εκτυπώσουν το εκκαθαριστικό τους οι φορολογούμενοι αφού χρησιμοποιήσουν τους προσωπικούς κωδικούς τους για να μπουν στο σύστημα Taxisnet θα πρέπει να επιλέξουν την εφαρμογή Ε9 και μετά το έτος 2015. Ο φετινός ΕΝΦΙΑ είναι ίδιος με πέρυσι εκτός για ξενοδοχεία και ενοικιαζόμενα δωμάτια, για τα οποία καταργήθηκε η απαλλαγή τους. [Μπορείτε να μπείτε στην εφαρμογή Ε9 για να δείτε το νέο εκκαθαριστικό σας για τον ΕΝΦΙΑ 2015 και να εκδώσετε την ταυτότητα οφειλής, επιλέγοντας E9 – Taxisnet – Εκκαθαριστικά ΕΝΦΙΑ 2015 ].

Να σημειωθεί ότι λόγω υψηλού αριθμού επισκέψεων (φόρτου) η υπηρεσία E9 τίθεται, ανά τακτά χρονικά διαστήματα, εκτός λειτουργίας (αδυναμία σύνδεσης). Δοκιμάστε ξανά λίγο αργότερα.

Θυμίζουμε ότι ο ΕΝΦΙΑ θα πρέπει να εξοφληθεί είτε εφάπαξ στο τέλος του Οκτωβρίου 2015 είτε σε 5 μηνιαίες δόσεις έως και το τέλος Φεβρουαρίου 2016. Τα νέα εκκαθαριστικά θα μπορούν να τα βρουν οι φορολογούμενοι στους προσωπικούς τους λογαριασμούς στο TAXISnet. Οι πολίτες θα πληρώσουν περίπου ό,τι και πέρυσι. Υπενθυμίζεται ότι οι εκπτώσεις και οι απαλλαγές από το φόρο έχουν παραμείνει αμετάβλητες σε σχέση με πέρυσι ενώ διατηρήθηκε και η έκπτωση 20% για τα κενά και μη ηλεκτροδοτούμενα ακίνητα.

Σε περιπτώσεις συνιδιοκτησίας ακινήτων που αφορά ανδρόγυνο θα πρέπει να αναζητηθεί το εκκαθαριστικό στη σελίδα με το Ε9 της συζύγου (επιλέξτε «Αλλαγή υπόχρεου» και μετά επιλέξτε το έτος 2015). Προς το παρόν δεν έχουν περάσει στο σύστημα οι οφειλές των συζύγων. Πιστεύουμε ότι η ΓΓΠΣ θα κάνει ενημέρωση της εφαρμογής τις επόμενες ώρες / ημέρες.

Διαβάστε ποιοι έχουν έκπτωση και ποιοι απαλλάσσονται από τον ΕΝΦΙΑ και μπείτε στο TAXISnet και εκτυπώστε το εκκαθαριστικό ΕΝΦΙΑ 2015.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε από τι κινδυνεύουν οι τραπεζικές καταθέσεις και τι ανακοίνωσαν οι τράπεζες.