To ιδιότυπο… φλερτ που ταράζει το ΠΑΣΟΚ

Τι φαίνεται να προσπαθεί να κάνει ο Αλέξης Τσίπρας και πώς προσεγγίζει το ΠΑΣΟΚ;

Συσκέψεις επί συσκέψεων και πολλές συζητήσεις προκαλεί στο ΠΑΣΟΚ το πολιτικό φλερτ του Τσίπρα για μια ενδεχόμενη συνεργασία, αφού το θέμα αυτό καίει εσωκομματικά.

Η βενιζελική πτέρυγα είναι στα κεραμίδια και δίνει μάχη χαρακωμάτων προκειμένου να γκρεμίσει τις γέφυρες και να δυναμιτίσει την όποια προοπτική συνεργασίας, ενώ η Φώφη Γεννηματά επιχειρεί στην παρούσα φάση να προωθήσει την εικόνα αυτονομίας του ΠΑΣΟΚ και να ενδυναμώσει τον πολιτικό της χώρο.

Σε δεύτερο επίπεδο συνεργάτες της δεν αποκλείουν να θέσει πολιτικούς όρους που θα πρέπει να γίνουν αποδεκτοί πριν μπει σε οποιαδήποτε συζήτηση για την όποια συνεργασία. Προς το παρόν το ΠΑΣΟΚ παραμένει στη γραμμή της σκληρής αντιπολίτευσης με τεκμηρίωση και συστηματικό έλεγχο της κυβερνητικής εξουσίας.

Αν δεν γίνουν δεκτοί οι όροι για την αλλαγή πολιτικού συστήματος και κυρίως του εκλογικού νόμου και η αναθεώρηση του Συντάγματος σε φιλελεύθερη κατεύθυνση, το ΠΑΣΟΚ δεν πρόκειται να μπει σε οποιαδήποτε συζήτηση για συνεργασία, επισημαίνεται από τη Χαριλάου Τρικούπη, ενώ βέβαια αποκλείουν κάθε συζήτηση με τους ΑΝΕΛΛ εντός της κυβέρνησης.

Στη Χαριλάου Τρικούπη επίσης αποκλείουν το να κληθεί ο Αλέξης Τσίπρας ως παρατηρητής στις συνόδους των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών χωρίς να συμφωνήσουν το ΠΑΣΟΚ και το Ποτάμι, όπως δημόσια δεσμεύτηκε ο Τζιάνι Πιτέλα, επικεφαλής του κόμματος στο Ευρωκοινοβούλιο.

Ενδεικτικό της εσωκομματικής κατάστασης είναι ότι, ενώ οι γεννηματικοί αποφεύγουν να τοποθετούνται με ένταση στο ζήτημα της συνεργασίας ΠΑΣΟΚ – ΣΥΡΙΖΑ, ο Ανδρέας Λοβέρδος είπε χθες πως «ο κ. Τσίπρας αναζητεί “χρήσιμους ηλιθίους”, που όμως δεν θα τους βρει στο ΠΑΣΟΚ», ενώ ο Ευάγγελος Βενιζέλος μιλώντας στη Βουλή είπε ότι «η κυβέρνηση με την προσθήκη Καμμένου είναι από το 1974 και μετά η κυβέρνηση με τη μικρότερη εκλογική δύναμη και αυτό το σύστημα δεν αντέχει», ενώ ειρωνεύτηκε την όποια προσέγγιση του Τσίπρα με τη σοσιαλδημοκρατία.

Διαβάστε τι ζήτησε από τον Γιάνη Βαρουφάκη ο Αλέξης Τσίπρας τη νύχτα του δημοψηφίσματος και πώς ήταν η συνάντηση της Μπέτυς Μπαζιάνα και του Αλέξη Τσίπρα με το ζεύγος Ομπάμα.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τι λένε οι τελευταίες δημοσκοπήσεις για τις Εκλογές.