Τη δολοφόνησε ο σύζυγος και το έκανε να φανεί ατύχημα: Τι ανακάλυψαν 7 χρόνια μετά

Πώς φαίνεται ότι ο σύζυγος κρύβεται πίσω από το δήθεν ατύχημα της γυναίκας του πριν εφτά χρόνια; Τι φαίνεται πως σχεδίαζε;

Στο σκαμνί ο σύζυγος, που κατηγορείται ότι δολοφόνησε τη γυναίκα του και μητέρα των παιδιών τους για να κληρονομήσει την περιουσία της.

Μία πρωτοφανής υπόθεση που θα μπορούσε να θυμίζει ακόμη και σύγχρονο «Κωσταλέξι» συζητείται τις επόμενες ημέρες στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Αθηνών. Πρωταγωνιστής και κατηγορούμενος ο σύζυγος μίας γυναίκας, η οποία βρέθηκε πριν επτά χρόνια νεκρή στο δρόμο, που όπως είχε αρχικά εκτιμηθεί είχε πέσει θύμα θανατηφόρου τροχαίου δυστυχήματος.

Και ενώ είχε προηγηθεί ένα μπαράζ εμφανίσεών του σε τηλεοπτικούς σταθμούς, όπου ο σύζυγος εξέφραζε την αγωνία του για την εξαφάνιση της γυναίκας του και μητέρας των δύο ανήλικων παιδιών τους, λίγο αργότερα η είδηση που θα ερχόταν στο φως της δημοσιότητας θα ξεκινούσε μία σειρά ανατροπών στη διάρκεια του χρόνου με έωλο το ερώτημα για το τι ακριβώς συνέβη και πώς η γυναίκα αυτή βρέθηκε νεκρή.

Σύμφωνα με οικογενειακό φίλο της άτυχης γυναίκας, θύτης ήταν ο ίδιος της ο σύντροφος και πατέρας των παιδιών της, ο οποίος είχε προσχεδιάσει τη δολοφονία της, με σκοπό να βάλει χέρι στην περιουσία της και να γίνει ο μοναδικός κληρονόμος.

Όμως, αναπτύσσεται και αντίλογος, ότι δηλαδή ο άντρας της άτυχης γυναίκας δεν θα ήταν ικανός να σχεδιάσει το «τέλειο» έγκλημα, το οποίο απαιτούσε επαγγελματικό σχεδιασμό. Επιπλέον, όλο αυτό το διάστημα υπήρχε δυσχέρεια στην διαλεύκανση της υπόθεσης, καθότι το πτώμα είχε ανευρεθεί εξετάστηκε από πολλούς ειδικούς για να εξακριβωθούν τα αίτια της ανθρωποκτονίας.

Διαβάστε πώς περιγράφει οικογενειακός φίλος της άτυχης γυναίκας τις συνθήκες που ο κατηγορούμενος αντιμετώπιζε τη σύντροφό του, από την αρχή της γνωριμίας τους μέχρι τη στιγμή που εκείνη βρέθηκε νεκρή:

«Η κοπέλα αντιμετώπιζε κάποια προβλήματα με την υγεία της και εκείνος βρήκε ευκαιρία να την πλησιάσει και να προσπαθήσει με τον τρόπο του να της γίνει απαραίτητος. Φρόντισε να την αφήσει έγκυο και ως εκ τούτου να την παντρευτεί, προκειμένου να καταφέρει να καρπωθεί, όπως εγώ εκτιμώ, την ακίνητη περιουσία της, αλλά και τις καταθέσεις της. Όταν έφυγε από τη ζωή ο πατέρας της κοπέλας, λόγω οικογενειακής μας σχέσης, ανέλαβα εγώ να είμαι ο δικαστικός επίτροπος της κοπέλας και να είμαι στο πλευρό της, λόγω της ιδιαιτερότητας της κατάστασης που εκείνη αντιμετώπιζε. Τα προβλήματα, όταν τον γνώρισε δεν άργησαν να φανούν. Την κρατούσε αιχμάλωτη, της συμπεριφερόταν άσχημα και βέβαια φρόντισε, εκμεταλλευόμενος την κατάσταση, να κάνει όχι ένα, αλλά δύο παιδιά μαζί της, προκειμένου να την κρατά στο χέρι και να μπορέσει να κάνει πραγματικότητα αυτό που είχε από την αρχή στο μυαλό του, δηλαδή να βάλει χέρι, να οικειοποιηθεί της περιουσίας της».

Ερωτήματα που ψάχνουν απαντήσεις ανακύπτουν από την μαρτυρία του οικογενειακού φίλου της άτυχης γυναίκας. Συγκεκριμένα, ποια είναι τα πιθανά οφέλη για τους κληρονόμους της περιουσίας της άτυχης γυναίκας; Ποιος θα μεγαλώσει τα παιδιά της, αν ο άντρας της καταδικαστεί για τη δολοφονία της συζύγου του; Σε ποιους θα ανατεθεί η διαχείριση της καθόλου αμελητέας περιουσίας της γυναίκας;
Ο οικογενειακός φίλος προσθέτει για τη δολοφονία:

«Προσποιούταν τον καλοσυνάτο, τον αγαθό σύζυγο, έλεγε δεξιά και αριστερά ότι την προσέχει και τη στηρίζει, ενώ εκείνος σχεδίαζε τη δολοφονία της. Εγώ είχα οριστεί ως ο δικαστικός συμπαραστάτης της κοπέλας για να την προσέχω. Δεν μπορούσα να αφήσω την κατάσταση έτσι.

Προσπάθησα -μάταια- να την πάρω από τα χέρια του και να τη βάλω σε ίδρυμα, καθώς αντιμετώπιζε νοητική στέρηση. Δεν τα κατάφερα όμως. Τελικά ο άνθρωπος αυτός, όπως όλα δείχνουν, τη σκότωσε και μετά την πέταξε στο δρόμο για να φανεί ότι εκείνη έχασε τη ζωή της σε τροχαίο δυστύχημα.

Τη στραγγάλισε και μετά την πέταξε στο δρόμο επειδή τη μισούσε, ήθελε να φανεί τροχαίο δυστύχημα για να μην κατηγορηθεί εκείνος για το θάνατό της, το μόνο που ήθελε ήταν να κληρονομήσει την περιουσία της», λέει ο μάρτυρας υπεράσπισης της οικογένειας της άτυχης κοπέλας ο οποίος σημειώνει ότι η συζήτηση της υπόθεσης θα λάβει εκ νέου χώρα σε λίγες ημέρες, μετά τη σημερινή αναβολή της.

Η συζήτηση στο ακροατήριο αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον, καθότι έχουν κληθεί να εξεταστούν όλοι οι αυτόπτες μάρτυρες του περιστατικού και θα φωτίσουν τα σκοτεινά σημεία της υπόθεσης. Δεν είναι λίγοι αυτοί που πιστεύουν, ότι η περιουσία της άτυχης γυναίκας αποτελούσε κίνητρο για την δολοφονία της και κατά τη διάρκεια της εκδίκασης της υπόθεσης θα αποκαλυφθούν στοιχεία, που θα ανατρέπουν τα έως τώρα δεδομένα της υπόθεσης.

Διαβάστε γιατί κρατούσε έγκλειστο το μικρό του γιο για τρία ολόκληρα χρόνια και γιατί έκοψε το κεφάλι της γυναίκας του.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τις εξελίξεις για δολοφονίες που συγκλονίζουν και εγκλήματα που ανατριχιάζουν.