Απελπισία στη ΝΔ: Ζητάνε βοήθεια για τις εκλογές από τον… ΣΥΡΙΖΑ

Πώς ζήτησε βοήθεια από τον ΣΥΡΙΖΑ για τις εκλογές η ΝΔ;

Όπως αποκαλύπτει σήμερα ο Μικροπολιτικός των Νέων, η ΝΔ ζήτησε βοήθεια από τον ΣΥΡΙΖΑ και συγκεκριμένα από το υπουργείο Παιδείας προκειμένου να κάνουν τις εκλογές.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, στελέχη της ΝΔ προσέγγισαν στελέχη της κυβέρνησης στο Παιδείας για να δουν αν είναι εφικτό να χρησιμοποιήσουν το σύστημα Ζευς, που διατίθεται από ανεξάρτητο φορέα, το Εθνικό Δίκτυο Έρευνας και Τεχνολογίας.

Ωστόσο, οι επαφές -όπως φαίνεται μέχρι στιγμής- δεν προχώρησαν.

Με επικεφαλής της ΚΕΦΕ τον Γιάννη Τραγάκη αποφασίζει σήμερα η ΝΔ για την εταιρεία που θα οδηγήσει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην διεξαγωγή εκλογών για την ανάδειξη αρχηγού πιθανότατα στις 13 Δεκεμβρίου χωρίς να αποκλείεται εν ανάγκη η διαδικασία να γίνει και χειρόγραφα.

ΝΔ: Αποφασίζουν για την εταιρεία που θα «τρέξει» τις εσωκομματικές εκλογές

Η διαδικασία που θα οδηγήσει στη δεύτερη απόπειρα να στηθούν οι «γαλάζιες» κάλπες επισκιάζεται ωστόσο από τις φωνές στελεχών ότι δεν αποκλείεται η αποτυχία διεξαγωγής των εσωκομματικών εκλογών την περασμένη Κυριακή να οφείλεται σε σαμποτάζ.

Μετά τη “βόμβα” που έριξε προχθες στο Mega η Ντόρα Μπακογιάννη μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων μη αποκλείοντας τη δολιοφθορά, ανοιχτά άφησε όλα τα ενδεχόμενα χθες το βράδυ και ο γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής του κόμματος, Ανδρέας Παπαμιμίκος.

Από τη μεριά του, ο Μάκης Βορίδης που μίλησε σήμερα το πρωί στην “Κοινωνία Ώρα MEGA” πήρε αποστάσεις λέγοντας ότι δεν θέλει να μπει σε μια συζήτηση άμα δεν έχει στοιχεία για δόλια συμπεριφορά γιατί όπως τόνισε έαν πει ότι κάποιος ενεργεί δολίως, υποθέτει ότι πρέπει να πει και ποιος είναι αυτός.

Αφού υποστήριξε πως είναι απολύτως διευκρινισμένο ότι δεν είχε καμία σχέση με την εταιρεία που απέτυχε να διεξάγει τις εσωκομματικές εκλογές είτε ως δικηγόρος είτε ως υπουργός Υγείας, αναγνώρισε ότι το φιάσκο πείραξε πάρα πολύ τη ΝΔ και μίλησε για “αντικειμενική πολιτική ευθύνη” η οποία όμως αναλήφθηκε με τις παραιτήσεις του μεταβατικού προέδρου του κόμματος και του επικεφαλής της ΚΕΦΕ.

Σημείωσε ότι για το κόμμα της ΝΔ αυτό που είναι πλέον ζητούμενο είναι να γίνουν οι εκλογές το συντομότερο δυνατόν με τρόπο που να διασφαλίζει ακεραιότητα και διαφάνεια στη διαδικασία αλλά και ο οποίος να μπορεί να διαφυλάξει το επίπεδο του διαλόγου που συνδέεται με την διατήρηση της ενότητας.

Για τον Γιάννη Τραγάκη ως επικεφαλής της ΚΕΦΕ ο κ. Βορίδης δεν έδειξε να έχει την παραμικρή αντίρρηση αρκούμενος να μιλήσει για “εμπειρία και εμπιστοσύνη”.

Διαβάστε ποιος είναι ο νέος πρόεδρος της ΝΔ, Γιάννης Πλακιωτάκης, και πότε θα ξαναγίνουν οι εκλογές στη ΝΔ.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τι λένε οι τελευταίες δημοσκοπήσεις για τις Εκλογές.