Χαμός στο Σύνταγμα: Μολότοφ και πέτρες στην πορεία. Μπροστάρηδες Λαφαζάνης, Ζωή, Ραχήλ [video]

Ποια τα σοβαρά επεισόδια στην πορεία διαμαρτυρίας στο Σύνταγμα; Πώς συμμετείχαν Λαφαζάνης, Ζωή, Ραχήλ;

Επεισόδια σημειώθηκαν στην πορεία διαμαρτυρίας κατά της λιτότητας, όταν κουκουλοφόροι επιτέθηκαν σε διμοιρία των ΜΑΤ στο Σύνταγμα.

Συγκεκριμένα μία ομάδα κουκουλοφόρων εκτόξευσε βόμβα μολότοφ κατά ανδρών των ΜΑΤ που ήταν στη Βασιλέως Γεωργίου.

Στη συνέχεια οι κουκουλοφόροι κατευθύνθηκαν από την κάτω μεριά της πλατείας Συντάγματος και πέταξαν πέτρες στο κτίριο που στεγάζονται τα ΕΛΤΑ.

Τα επεισόδια συνεχίστηκαν όταν η ομάδα των αντιεξουσιαστών μετακινήθηκε προς την οδό Κολοκοτρώνη σπάζοντας αυτοκίνητα και βιτρίνες καταστημάτων.

Οι συγκρούσεις όμως δεν σταμάτησαν εκεί, αφού το πεδίο μάχης μεταφέρθηκε στα Προπύλαια και στη συνέχεια στην Ομόνοια. Ενα βαν του ΟΤΕ παραδόθηκε στις φλόγες από ρίψη μολότοφ. Όπως αναφέρουν πληροφορίες, ο οδηγός του βαν είχε βγει από αυτό μόλις λίγα λεπτά πριν.

Το χρονικό των επεισοδίων

Ολα ξεκίνησαν περίπου στις 13:30 όταν μία αντιεξουσιαστών επιτέθηκε σε αστυνομικούς στην πλατεία Συντάγματος. Τα ΜΑΤ απάντησαν με χρήση δακρυγόνων προκειμένου να απωθήσουν τους νεαρούς.

Αμέσως το σημείο μετατράπηκε σε πεδίο μάχης με τους κουκουλοφόρους να απαντούν με πετροπόλεμο, ενώ έσπαγαν υποκαταστήματα τραπεζών. Στη συνέχεια οι συγκρούσεις μεταφέρθηκαν στο μνημείου του Αγνώστου Στρατιώτη με τους αντιεξουσιαστές να πετούν μολότοφ προς τα φυλάκια.

Επίθεση σε αστυνομικούς -Ενας τραυματίας στο νοσοκομείο

Σύμφωνα με πληροφορίες νωρίτερα στην οδό Πατησίων αντιεξουσιαστές εντόπισαν τρεις αστυνομικούς με πολιτικά και αφού τους απομόνωσαν τους επιτέθηκαν και τους ξυλοκόπησαν. Ο ένας από τους τρεις αστυνομικούς μεταφέρθηκε στο νοσοκομεία ελαφρά τραυματισμένος.

Τα πρώην πρωτοκλασάτα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και νυν της Λαϊκής Ενότητας συμμετείχαν στα συλλαλητήρια στο Σύνταγμα κατά των πολιτικών λιτότητας της κυβέρνησης.

Η πρώην Πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου, οι πρώην υπουργοί Παναγιώτης Λαφαζάνης, Δημήτρης Στρατούλης, Κώστας Ησυχος, Νάντια Βαλαβάνη, αλλά και η πρώην βουλευτής των ΑΝΕΛ και του ΣΥΡΙΖΑ Ραχήλ Μακρή κατέβηκαν στην πορεία διαμαρτυρίας.

Πλαισιομένεοι από στελέχη και υποστηρικτές της ΛΑΕ, πιασμένοι αγκαζέ και φωνάζοντας συνθήματα συμμετείχαν στην πορεία με το μπλοκ της Λαϊκής Ενότητας διαδηλώνοντας κατά της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και του Αλέξη Τσίπρα.

Δείτε βίντεο από τα επεισόδια στο Σύνταγμα:

https://www.youtube.com/watch?v=jJL2oLFSp7o

Δείτε πώς έφαγε ξύλο ο Κουμουτσάκος στο Σύνταγμα.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τι λένε οι τελευταίες δημοσκοπήσεις για τις Εκλογές.