Μηνάς Χατζησάββας: η τελευταία έξοδος πριν το μοιραίο, τι έλεγε για τον θάνατο

Ποια τα λόγια του Μηνά Χατζησάββα για τον θάνατο;

Θλίψη έχει σκορπίσει στον καλλιτεχνικό κόσμο και όχι μόνο η είδηση του θανάτου του ηθοποιού Μηνά Χατζησάββα.

Σε ηλικία 67 ετών (είχε γεννηθεί το 1948), ο αγαπημένος ηθοποιός Μηνάς Χατζησάββας άφησε την τελευταία του πνοή στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός» το απόγευμα της Δευτέρας, χτυπημένος από εγκεφαλικό.

Είχε εισαχθεί στις 25 Νοεμβρίου και νοσηλευόταν σε κωματώδη κατάσταση έπειτα από σοβαρό αιμορραγικό εγκεφαλικό επεισόδιο.

Κι όμως, δύο ημέρες πριν, στις 23 Νοεμβρίου, ο Μηνάς Χατζησάββας γελούσε με την ψυχή του. Παρέα με φίλους και συναδέλφους του ηθοποιούς πόζαρε μπροστά στην κάμερα χαλαρός και ευδιάθετος. Η τελευταία έξοδος του ηθοποιού έγινε στην επίσημη πρεμιέρα παράστασης «Σπίτι από γέφυρες» στο θέατρο ΠΚ στο Νέο Κόσμο.

Ο Μηνάς Χατζησάββας γελάει στο θάνατο που δεν περίμενε ότι θα έρθει.

Ο ηθοποιός -γνωστός από σπουδαίες κινηματογραφικές και θεατρικές παραγωγές, αλλά και τηλεοπτικές επιτυχίες όπως οι «Αναστασία», «Ανατομία Ενός Εγκλήματος», «Κόκκινος Κύκλος» και «10η Εντολή»- ξεψύχησε στις 20:24 της Δευτέρας, ενώ νοσηλευόταν, σε κωματώδη κατάσταση, στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου «Ευαγγελισμός».

Ο Μηνάς Χατζησάββας έπαθε τρία εγκεφαλικά μέχρι να φτάσει στο νοσοκομείο και οι γιατροί διέγνωσαν εγκεφαλική αιμορραγία. Η κατάστασή του ήταν εξαρχής κρίσιμη, καθώς η βεβαρημένη του υγεία (καρδιολογικά προβλήματα και έμφραγμα) δεν επέτρεπε χειρουργική επέμβαση.

Σε πρόσφατη συνέντευξή του, τον περασμένο Ιούλιο, στο περιοδικό «Αθηνόραμα», ο ηθοποιός παραδεχόταν ότι σκεφτόταν τον θάνατο: «είμαστε σε μόνιμη διαπραγμάτευση μαζί του, έτσι δεν είναι; Εγώ, πάντως, πιστεύω πως δεν υπάρχει τίποτα μετά τη ζωή. Τίποτα απολύτως! Η ζωή μας είναι ό,τι είμαστε, τελεία και παύλα. Γι’ αυτό θέλω να δουλεύω, να δουλεύω, να δουλεύω. Αν δεν είχα τη δουλειά μου να με κρατάει, δεν ξέρω τι θα έκανα… Όσο έχω ακόμη δυνάμεις, ας παιδεύομαι. Περνάει καλύτερα έτσι η ζωή, δεν συμφωνείτε;».

Γεννημένος στην Αθήνα, ο Μηνάς Χατζησάββας ήταν απόφοιτος της Δραματικής Σχολής του Εθνικού Θεάτρου και υπήρξε ένα από τα ιδρυτικά μέλη του Ελεύθερου Θεάτρου. Εκτός από την σπουδαία πορεία του στο θέατρο, τον κινηματογράφο και την τηλεόραση, με το ψευδώνυμο Πρόδρομος Σαββίδης εξέδωσε τις συλλογές διηγημάτων «Σπέρμα», «Η Χαμένη» και «Δύο Σταγόνες βροχή», ενώ το 1995 τιμήθηκε με το βραβείο σεναρίου στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης για την ταινία του «Η Ζωή Ενάμιση Χιλιάρικο».

Διαβάστε από τι πέθανε ο Μηνάς Χατζησάββας και γιατί ο Μηνάς Χατζησάββας είχε μεταφερθεί εκτάκτως στην εντατική.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τις εξελίξεις για δολοφονίες που συγκλονίζουν και εγκλήματα που ανατριχιάζουν.