DiΕΜ5: Ποιο το νέο κόμμα του Βαρουφάκη, ποιοι θα συμμετέχουν

Ποιο το νέο κόμμα του Βαρουφάκη, DiΕΜ5 και ποιοι θα συμμετέχουν;

Ο πρώην υπουργός Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης, θα λανσάρει/ ανακοινώσει το νέο του, πανευρωπαϊκό, αριστερό πολιτικό του κίνημα τον επόμενο μήνα στο Βερολίνο, και το όνομά του θα είναι DiEM25 (Democracy in Europe Movement 2025), σύμφωνα με δημοσιεύματα των γερμανικών ΜΜΕ.

Ειδικότερα, όπως αναφέρει η γερμανική σοσιαλιστική εφημερίδα «Neues Deutschland», σκοπός του νέου κόμματος DiEM25 θα είναι οι αλλαγές στους θεσμούς της Ε.Ε, και η παρουσίασή του θα γίνει τον Φεβρουάριο στο θέατρο Volksbühne στο Βερολίνο – και συγκεκριμένα στις 9 Φεβρουαρίου, σύμφωνα με το πρόγραμμα του θεάτρου.

Ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης θα εμφανιστεί με «συνεργάτες» από όλη την Ευρώπη για να «παρουσιάσει συμπαγείς ιδέες σχετικά με τον εκδημοκρατισμό της Ευρώπης και την αποφυγή του συνεχόμενου κατακερματισμού της».

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Βαρουφάκης είχε παρουσιάσει τα σχέδιά του για δημιουργία κινήματος πριν από λίγο καιρό, προσβλέποντας σε στήριξη από πλευράς των Ισπανών Podemos.

Διαβάστε ποιος ο κρυφός ρόλος Βαρουφάκη στο νέο κόμμα της Ζωής Κωνσταντοπούλου και τι αποκάλυψε ο Βαρουφάκης για τους 1101.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τι λένε οι τελευταίες δημοσκοπήσεις για τις Εκλογές.