Δημοσκόπηση ΣΚΑΪ: Εικόνα κατάρρευσης. Ποιο κόμμα μπροστά με 8 μονάδες, τρομοκρατία, προσφυγικό

Τι δείχνει η δημοσκόπηση του ΣΚΑΪ;

Διευρύνει το προβάδισμά της η Νέα Δημοκρατία έναντι του ΣΥΡΙΖΑ που πλέον βρίσκεται στις 8 ποσοστιαίες μονάδες, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση του Πανεπιστημίου Μακεδονίας για τον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ. Την ίδια στιγμή εντείνεται η απογοήτευση των πολιτών σε μία σειρά από τομείς, όπως το προσφυγικό και η οικονομία.

Ειδικότερα στη δημοσκόπηση του ΣΚΑΪ, στην εκτίμηση πρόθεσης ψήφου η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει 24,5%, ο ΣΥΡΙΖΑ 16,5%, η Χρυσή Αυγή και το ΚΚΕ από 6,5%, η Δημοκρατική Συμπαράταξη και η Ένωση Κεντρώων από 4%, το Ποτάμι και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες από 2,5% και η Λαϊκή Ενότητα 1,5%. Στο 24% ανέρχεται η αδιευκρίνιστη ψήφος.

Η συσπείρωση του ΣΥΡΙΖΑ ανέρχεται στο 43%, ενώ της Νέας Δημοκρατίας σε 81%.

Η μεγάλη πλειοψηφία εκτιμά πως θα χειροτερέψει η κατάσταση του νοικοκυριού τους μέσα στους επόμενους 12 μήνες: Ειδικότερα, το 45,5% εκτιμά πως θα χειροτερέψει σίγουρα, το 25,5% ότι μάλλον θα χειροτερέψει, το 22% θεωρεί πως θα μείνει σταθερή, το 4,5% πως μάλλον θα βελτιωθεί και το 1% ότι σίγουρα θα βελτιωθεί.

Γενικότερα το 85,6% εκτιμάει ότι τα πράγματα κινούνται προς τη λάθος κατεύθυνση, ενώ το 7% απαντάει ότι κινούνται προς τη σωστή.

Οι πολίτες σε ποσοστό 50,5% εκτιμούν πως όταν γίνουν εκλογές η Νέα Δημοκρατία θα κερδίσει, την ώρα που το 20,5% «βλέπει» επικράτηση του ΣΥΡΙΖΑ.

Το 31,5% θέλει κυβέρνηση με κορμό τη Νέα Δημοκρατία και επικεφαλής τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ενώ το 25% προτιμάει κυβέρνηση με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ και επικεφαλής τον Αλέξη Τσίπρα.

Σχετικά με την πρόσφατη προ ημερήσιας διάταξης συζήτηση στη Βουλή για τη Δικαιοσύνη, το 23% θεωρεί πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης ήταν αυτός που κέρδισε τις εντυπώσεις, έναντι 16% του Αλέξη Τσίπρα. Το 45,5% απάντησε «κανένας».

Τι πιστεύουν οι πολίτες για το προσφυγικό

Στο μέτωπο του προσφυγικού, το 66% διαφωνεί με τους χειρισμούς της κυβέρνησης, ενώ το 20% συμφωνεί.

Το 43% εκτιμάει πως η παρουσία προσφύγων αυξάνει τον κίνδυνο τρομοκρατίας στη χώρα μας, την ώρα που το 47% θεωρεί πως κάτι τέτοιο δεν συμβαίνει.

Πώς βαθμολογούν την κυβέρνηση

Σχετικά με τις συνολικότερες επιδόσεις της κυβέρνησης η συντριπτική πλειοψηφία της δημοσκόπησης του ΣΚΑΪ και συγκεκριμένα το 87,5% εμφανίζεται δυσαρεστημένο, την ώρα που το 5,5% είναι ικανοποιημένο και το 7% απαντάει πως δεν είναι ούτε ικανοποιημένο, ούτε δυσαρεστημένο.

Διαβάστε ποιο κόμμα χαμηλά στη δημοσκόπηση της Alco και ποια η διαφορά ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ στη δημοσκόπηση της Rass.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τι λένε οι τελευταίες δημοσκοπήσεις για τις Εκλογές.