Ύποπτο το πόθεν έσχες Μητσοτάκη: Γιατί λείπει πάλι η περιουσία της Μαρέβα, τι κρύβουν [vid]

Γιατί δεν υπάρχουν τα περιουσιακά στοιχεία της Μαρέβα Μητσοτάκη στο πόθεν έσχες του αρχηγού της ΝΔ;

Μείζον πολιτικό θέμα εγείρει το γεγονός πως για ακόμα μία δήλωση «πόθεν έσχες» ο Κυριάκος Μητσοτάκης δε συμπεριλαμβάνει τα περιουσιακά στοιχεία της συζύγου του, Μαρέβας Γκραμπόφσκι.

Ο πρόεδρος της ΝΔ στη δήλωση που αφορά το 2012, δηλώνει μόνο τα δικά του στοιχεία αμελώντας να συμπεριλάβει και αυτά της συζύγου του, παρόλο που –με δήλωσή του- δεν είχαν πάρει ποτέ διαζύγιο.

Το ζήτημα θεωρείται ιδιαίτερα σοβαρό καθώς τέτοιου είδους πρακτικές είναι ικανές να δημιουργήσουν ένα επικίνδυνο προηγούμενο, αφού ο εκάστοτε πολιτικός, βουλευτής ή αρχηγός κόμματος, θα μπορεί να επικαλείται διάσταση με τη σύζυγό του για να μην συμπεριλαμβάνει περιουσιακά στοιχεία -που βρίσκονται στο όνομά της- στη δήλωση «πόθεν έσχες» του.

Λόγου χάρη, αν κάποια σύζυγος βουλευτή έχει αποκτήσει παράνομα περιουσιακά στοιχεία, τότε με την πρακτική της διάστασης μπορούν αυτά τα ακίνητα να μην δηλωθούν στο «πόθεν έσχες» και αφού πωληθούν και εισπραχθεί το ανάλογο κέρδος, τότε ο η διάσταση παύει να υπάρχει.

Τους χωρίζει το Πόθεν Έσχες

Στο τεύχος 95 του Hot Doc αποκαλύφτηκε το πώς ο Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε μισή δήλωση «πόθεν έσχες», αφού και τότε όπως και τώρα η στήλη για τα περιουσιακά στοιχεία της συζύγου του έμεινε λευκή.

Ο κ. Μητσοτάκης είναι έκθετος ηθικά και νομικά αφού σύμφωνα με το νόμο οφείλει να συμπεριλάβει τα περιουσιακά στοιχεία της συζύγου στη δήλωσή «πόθεν έσχες» που κατέθεσε.

Ειδικότερα, δύο σύζυγοι σε διάσταση μπορούν σύμφωνα με το νόμο να υποβάλλουν χωριστή δήλωση περιουσιακής κατάστασης. Αυτή η πρόβλεψη όμως δεν αφορά και το «πόθεν έσχες».

H επίμαχη δήλωση του Κ. Μητσοτάκη, ο οποίος παραδέχεται ότι δεν λύθηκε ο γάμος του με τη Μ. Γκραμπόφσκι:
https://www.youtube.com/watch?v=ZJdE_dMkvDw

Διαβάστε πώς το πόθεν έσχες Τσίπρα αποδεικνύει πως δεν πληρώνει ΕΝΦΙΑ.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε όλα τα άπλυτα των πολιτικών και τις εξελίξεις για τα μεγάλα σκάνδαλα.