Καταγγελία φωτιά: Με offshore εταιρεία και κρυφό «ιδιοκτήτη» η Αυγή;

Ποια η καταγγελία για offshore εταιρεία και κρυφό «ιδιοκτήτη» στην Αυγή;

βουλευτές της ΝΔ προχώρησαν σήμερα σε μια ιδιαίτερα σοβαρή καταγγελία κατά τη διάρκεια της εξέτασης μαρτύρων στην εξεταστική επιτροπή της Βουλής για τα δάνεια των κομμάτων και των ΜΜΕ.

Ειδικότερα, όπως αποκάλυψαν οι βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης, στο μετοχολόγιο της εφημερίδας «H Αυγή» υπάρχει offshore εταιρεία με έδρα την Κύπρο, η οποία διατηρεί το 2,93% των μετοχών της εφημερίδας.

Δεν έμειναν, όμως εκεί, αλλά ρώτησαν και τον υπό ακρόαση διευθύνοντα σύμβουλο της Εθνικής Τράπεζας, Λεωνίδα Φραγκιαδάκη, αν γνωρίζει τους ιδιοκτήτες των ΜΜΕ και ποιος είναι ο ιδιοκτήτης της εν λόγω εξωχώριας εταιρείας. Ο κ. Φραγκιαδάκης ξεκαθάρισε ότι αδυνατεί να απαντήσει.

Την ίδια ώρα, οι βουλευτές της ΝΔ ρώτησαν με επιμονή τον κ. Φραγκιαδάκη, αν έχει υπάρξει προηγούμενο πολιτικού αρχηγού ή κόμματος να ζητάει ειδική μεταχείριση, όπως είχε αποκαλυφθεί ότι έπραξε ο Αλέξης Τσίπρας, σύμφωνα με επιστολή του, την οποία κατέθεσε ο κ. Μητσοτάκης πρόσφατα στη Βουλή. Η απάντηση του κ. Φραγκιαδάκη ήταν ότι ουδέποτε έχει συμβεί κάτι τέτοιο.

Τέλος, η ένταση συνεχίστηκε, όταν τα γαλάζια στελέχη προχώρησαν σε μια δεύτερη αποκάλυψη.

Σύμφωνα με τους ίδιους υπάρχει μια σειρά επιστολών από τον Α. Τσίπρα προς την Εθνική Τράπεζα, στις οποίες ο νυν πρωθυπουργός υποστήριζε ότι σύντομα θα περιερχόταν στην ιδιοκτησία του ΣΥΡΙΖΑ ένα ακίνητο, το οποίο η Κουμουνδούρου δεσμευόταν πως ούτε θα υποθηκεύσει, ούτε θα πουλήσει σε κάποιον άλλον πλην της ΕΤΕ.

Σύμφωνα με τη Ν.Δ. ακόμα και σήμερα δεν υπάρχει τέτοιο ακίνητο.

Λίγες ώρες μετά και με τον σάλο που προκλήθηκε να είναι μεγάλος ήρθε και η απάντηση της «Αυγής» μέσω ανακοίνωσης.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται χαρακτηριστικά:

«Το φυσικό (για μας) επακόλουθο ήταν εδώ και ώρες ένα κομμάτι του ηλεκτρονικού Τύπου να διερωτάται τι συμβαίνει με την offshore της Αυγής και να προσπερνά αβρόχοις ποσίν τα δάνεια εκατομμυρίων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ προς την ΕΤΕ που δεν εξυπηρετούνται. Παρά τα προφανή, ας διευκρινίσουμε:

1. Η Αυγή έχει μόνο ένα δάνειο από την ΕΤΕ εδώ και 8 χρόνια, που εξυπηρετείται κανονικά και ανελλιπώς, με συνέπεια από 1,3 εκατομμύρια περίπου να έχει μειωθεί στις 900.000 ευρώ.

2. Το 2014 η πολυμετοχική εταιρία Αυγή προχώρησε σε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου, στην οποία συμμετείχαν μέσω δημόσιας εγγραφής εκατοντάδες φυσικά και ελάχιστα νομικά πρόσωπα. Σ’ αυτή την αύξηση συμμετείχε και μία εταιρία κυπριακών συμφερόντων, η οποία αγόρασε 16.500 μετοχές, ονομαστικής αξίας 3 ευρώ εκάστη. Η εταιρία αυτή ουδεμία σχέση έχει με την ΕΤΕ, με το δάνειο των 900.000 ευρώ, ή με “εγγύηση” για κάτι άλλο. Αυτό είναι όλο.»

Διαβάστε γιατί άνοιξε 2 offshore της μιας λίρας στην Μεγάλη Βρετανία ο Πάνος Καμμένος.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε όλα τα άπλυτα των πολιτικών και τις εξελίξεις για τα μεγάλα σκάνδαλα.