Δημοσκόπηση φωτιά: Ανατροπή σκηνικού, ποιο κόμμα εκτοξεύεται, ποια χωλαίνουν

Τι δείχνει νέα δημοσκόπηση που βάζει φωτιά στο πολιτικό σκηνικό; Ποια κόμματα ψηλά και ποια καταποντίζονται;

Το φθαρμένο πρόσωπο του κυβερνητικού σχηματισμού ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, ενάμιση χρόνο μετά την άνοδο στην εξουσία, καταδεικνύει διαδικτυακή δημοσκόπηση του zougla.gr.

Στη νέα δημοσκόπηση, η ΝΔ εμφανίζεται να προηγείται με μεγάλη άνεση του ΣΥΡΙΖΑ στο ερώτημα «ποιο κόμμα θα ερχόταν πρώτο αν γίνονταν βουλευτικές εκλογές την ερχόμενη Κυριακή».

Αποκαλυπτική για την πολιτική στάση της κοινωνίας είναι και η βούληση της πλειονότητας για οικουμενική κυβέρνηση.

Η online δημοσκόπηση διεξήχθη από τις 31 Μαΐου έως τις 7 Ιουνίου. Συμμετείχαν 1.200 πολίτες που λαμβάνουν μέρος σε διαδικτυακές έρευνες, οι οποίες προσεγγίζουν την τάση του εκλογικού σώματος και επιβεβαιώνονται πανηγυρικά.

Η απογοήτευση των πολιτών από την παρούσα κυβέρνηση καταδεικνύεται με σαφήνεια στην παράσταση νίκης. Η ψαλίδα ανοίγει κατά 42,2% με τη ΝΔ να συγκεντρώνει 61% και τον ΣΥΡΙΖΑ μόλις 18,8%.

Βουλευτικές εκλογές την ερχόμενη Κυριακή, ποιο κόμμα θα ψηφίσετε; Η πρωτιά στην πρόθεση ψήφου ανήκει και πάλι στη ΝΔ με διαφορά 13,7%.

Την έκπληξη όμως στη δημοσκόπηση κάνει η «Πλεύση Ελευθερίας» της Ζωής Κωνσταντοπούλου που φαίνεται να μπαίνει στη Βουλή με 5,7% σε αντίθεση με ΛΑΕ του Παναγιώτη Λαφαζάνη και την «Εθνική Ενότητα» των Γιώργου Καρατζαφέρη και Τάκη Μπαλτάκου.

Δείτε τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης για την παράσταση νίκης:

Δείτε τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης για την πρόθεση ψήφου:

Διαβάστε την τελευταία δημοσκόπηση που… έπεσε απ’ τα χέρια του Τσίπρα και όλες τις τελευταίες δημοσιευμένες δημοσκοπήσεις.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τι λένε οι τελευταίες δημοσκοπήσεις για τις Εκλογές.