Χτύπησε το Lake Effect την Κεφαλονιά: 56 τόνοι νερού. Πού θα επεκταθεί [video]

Σε εξέλιξη το σπάνιο καιρικό φαινόμενο lake effect, το οποίο χτύπησε την Κεφαλονιά.

Το φαινόμενο της «Ψυχρής Λίμνης» ή αλλιώς Lake Effect, που δημιουργήθηκε πάνω από την Ιταλία και προκάλεσε ισχυρές καταιγίδες στη γειτονική χώρα, κινείται ανατολικά χτυπώντας αυτή την ώρα τη δυτική Ελλάδα και τα νησιά του Ιονίου.

Οι βροχές, που προκάλεσε το lake effect είναι έντονες σε Κεφαλονιά, Ιθάκη και Ζάκυνθο, ενώ ισχυρές καταιγίδες και άνεμοι πλήττουν τους νομούς Ηλείας και Μεσσηνίας.

Σήμερα Σάββατο, αναμένονται νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες σε όλη τη χώρα με εξαίρεση τη Θράκη και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου όπου ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος με παροδικές μόνο νεφώσεις.

Το άστατο σκηνικό, φαίνεται πως θα διατηρηθεί και τη Κυριακή, όπου σταδιακά και από τις βραδινές ώρες η κακοκαιρία θα περιοριστεί στα νησιά του βορείου Αιγαίου και την ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το Kefaloniapress.gr, η Κεφαλονιά βρίσκεται στο επίκεντρο της κακοκαιρίας, καθώς ήδη από το μεσημέρι εκδηλώνονται συνεχώς βροχές και καταιγίδες ενώ υπάρχει και έντονη ηλεκτρική δραστηριότητα, εξαιτίας των κεραυνών.

Είναι χαρακτηριστικό πως μέχρι τις 16:30 ο Μετεωρολογικός Σταθμός στις Φαρακλάτες Κεφαλληνίας κατέγραψε συνολικά 56 χιλιοστά βροχής, μέτρηση που αντιστοιχεί σε 56 τόνους νερού ανά στρέμμα! Αυτή είναι και η δεύτερη μεγαλύτερη βροχόπτωση που έχει καταγραφεί μέχρι τώρα στο σύνολο της χώρας.

Δείτε στο βίντεο τι ακριβώς είναι το lake effect που έπληξε την Κεφαλονιά:

Διαβάστε τι καιρό θα κάνει το Σαββατοκύριακο 25-26 Ιουνίου.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τις εξελίξεις για δολοφονίες που συγκλονίζουν και εγκλήματα που ανατριχιάζουν.