Βόμβες αεροδρόμιο Κωνσταντινούπολης: Πόσο ανεβαίνουν οι νεκροί, ποιος είναι από πίσω [video]

Πόσοι είναι οι νεκροί από την επίθεση με βόμβες στο αεροδρόμιο Κωνσταντινούπολης;

Νύχτα τρόμου στο αεροδρόμιο Ατατούρκ της Κωνσταντινούπολης.

Σε 36 ανέρχονται οι νεκροί, ανάμεσά τους και οι 3 βομβιστές αυτοκτονίας, της τριπλής επίθεσης στο αεροδρόμιο «Ατατούρκ» της Κωνσταντινούπολης, ανακοίνωσε χθες ο πρωθυπουργός της χώρας Μπιναλί Γιλντιρίμ.

Πρόσθεσε πως οι ενδείξεις δείχνουν τον ISIS.

Σύμφωνα με τον Γιλντιρίμ, η επίθεση έγινε στις 21.22 το βράδυ.

«Έχει σημασία το γεγονός ότι η αποτρόπαια επίθεση έγινε σε μια περίοδο κατά την οποία δίνουμε, σε μεγάλο βαθμό με επιτυχία, αγώνα εναντίον της αποσχιστικής τρομοκρατίας και επίσης σε μια περίοδο που αρχίζει η ομαλοποίηση των σχέσεών μας με τους γείτονες μας», είπε, προσθέτοντας ότι «οι ενδείξεις δείχνουν ότι πρόκειται για την οργάνωση Ισλαμικό Κράτος».

«Η τρομοκρατία είναι μία παγκόσμια απειλή που απειλεί όλες τις χώρες και όλα τα έθνη και πρέπει να αντιμετωπιστεί με παγκόσμια συνεργασία» πρόσθεσε ο Τούρκος πρωθυπουργός, ο οποίος ανακοίνωσε επίσης ότι «από τις 02.02 έχει ομαλοποιηθεί η κυκλοφορία στο αεροδρόμιο Ατατούρκ».

Οι τρεις βομβιστές αυτοκτονίας άνοιξαν πυρ και ανατινάχτηκαν με βόμβες στο διεθνές αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης.

Ο ένας εκ των ενόπλων άνοιξε πυρ με αυτόματο όπλο στον τερματικό σταθμό των αναχωρήσεων, με πολλούς από τους επιβάτες να πέφτουν στο πάτωμα προκειμένου να προστατευτούν, ενώ άλλοι προσπάθησαν να βγουν έξω από την αίθουσα αναχωρήσεων.

Αμέσως μετά, οι ένοπλοι ανατινάχτηκαν στην αίθουσα αφίξεων ή γύρω από αυτή.

https://www.youtube.com/watch?v=0KRQPEHLi9o

Η επίθεση στο αεροδρόμιο Ατατούρκ ήταν από τις πιο αιματηρές από μια σειρά βομβιστικών επιθέσεων που έγιναν το τελευταίο χρονικό διάστημα στην Τουρκία, η οποία συμμετέχει στη διεθνή συμμαχία -υπό τις ΗΠΑ- κατά του Ισλαμικού Κράτους.

Παράλληλα, η Τουρκία έχει ανοιχτό μέτωπο με τους αντάρτες του PKK στις νοτιοανατολικές περιοχές της χώρας.

To Associated Press έκανε λόγο νωρίτερα για σχεδόν 50 νεκρούς από τις βομβιστικές επιθέσεις στο αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης, επικαλούμενο ανώτερο Τούρκο αξιωματούχο.

Νωρίτερα, ο τηλεοπτικός σταθμός NTV, που επικαλείται νοσοκομειακές πηγές, ανέφερε ότι οι τραυματίες ανέρχονται σε 106.

Κυβερνητικές πηγές, είχαν αναφέρει, πως οι δράστες ήταν τρεις, ενώ ο υπουργός Δικαιοσύνης Μπεκίρ Μποζντάγκ δήλωσε πως ένας δράστης πρώτα άνοιξε πυρ με καλάσνικοφ και στη συνέχεια ανατινάχτηκε.

Όλες οι έως τώρα πληροφορίες συγκλίνουν ότι σημειώθηκαν δύο εκρήξεις από βόμβες.

Πηγή του Associated Press ανέφερε ότι οι δύο δράστες πυροδότησαν το φονικό φορτίο τους αφού δέχτηκαν πυρά από αστυνομικούς.

Αυτόπτης μάρτυρας δήλωσε στο αμερικανικό NBC ότι είδε έναν αστυνομικό να παλεύει σώμα με σώμα έναν από τους τρομοκράτες, προτού αυτός ανατιναχτεί.

Δείτε το βίντεο με τον αστυνομικό να παλεύει με τον βομβιστή:

https://www.youtube.com/watch?v=0n_CXMZN09Q

ISIS «βλέπουν» οι αρχές

Οι τουρκικές αρχές «βλέπουν« το Ισλαμικό Κράτος πίσω από τις επιθέσεις αυτοκτονίας στο αεροδρόμιο Ατατούρκ της Κωνσταντινούπολης, σύμφωνα με το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Dogan, που επικαλείται πηγές από τις υπηρεσίας ασφαλείας.

Ωστόσο, σύμφωνα με Τούρκο αξιωματούχο, είναι πολύ νωρίς για να εξαχθούν συμπεράσματα.

Για ενδεχόμενο ενέργειας της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος κάνει λόγο και η εφημερίδα Χουριέτ. Στις αρχές του Ιουνίου η κουρδική οργάνωση Γεράκια Ελευθερίας του Κουρδιστάν ανέλαβε την ευθύνη για βομβιστική επίθεση που προκάλεσε το θάνατο 11 ανθρώπων στο κέντρο της Πόλης. Στόχος ήταν ένα λεωφορείο της Αστυνομίας.

Νωρίτερα, υπήρχαν πληροφορίες για πυροβολισμούς στο χώρο στάθμευσης του αεροδρομίου, χωρίς όμως να είναι ακόμα σαφές εάν τα πυρά προήλθαν από δράστες ή αν πρόκειται για τους πυροβολισμούς των αστυνομικών.

Τηλεοπτικά πλάνα που μεταδίδουν τουρκικά μέσα έδειχναν αστυνομικές δυνάμεις να μπαίνουν στο χώρο του αεροδρομίου μετά τις εκρήξεις. Όλες οι πτήσεις από και προς το Ατατούρκ έχουν ακυρωθεί ή ανακατευθύνονται σε άλλα αεροδρόμια.

Διαβάστε πώς επιτέθηκαν οι βομβιστές στο αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τις εξελίξεις για δολοφονίες που συγκλονίζουν και εγκλήματα που ανατριχιάζουν.