Δημοσκόπηση ΠΑΜΑΚ: Λιποθυμά ο Τσίπρας, ποιο κόμμα ξεφούσκωσε

Τι δείχνει η νέα δημοσκόπηση του ΠΑΜΑΚ για ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ;

Διεύρυνση της διαφοράς ανάμεσα σε ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ καταγράφει νέα μεγάλη δημοσκόπηση του ΠΑΜΑΚ για τον ΣΚΑΪ.

Συγκεκριμένα, στην πρόθεση ψήφου της δημοσκόπησης του ΠΑΜΑΚ, η ΝΔ συγκεντρώνει 28,5% έναντι 17% του ΣΥΡΙΖΑ, παίρνοντας την πρωτιά με 11,5 μονάδες διαφορά.

Στην παράσταση νίκης της δημοσκόπησης του ΠΑΜΑΚ σταθερά πρώτο παραμένει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης με 52,5% έναντι 16% του ΣΥΡΙΖΑ.

Είναι εμφανές, πως ο Αλέξης Τσίπρας αντιμετωπίζει ιδιαίτερες δυσκολίες εξαιτίας της ολοένα και αυξανόμενης διαφοράς με τη ΝΔ, ενώ συνωστισμός παρατηρείται αριστερά του ΣΥΡΙΖΑ.

Τρίτο κόμμα, σύμφωνα με δημοσκόπηση του ΠΑΜΑΚ είναι η Χρυσή Αυγή, ενώ υψηλά ποσοστά διαγράφουν ΚΚΕ, Δημοκρατική Συμπαράταξη και Ενωση Κεντρώων. Εντυπωσιακό “ξεφούσκωμα” για την Πλεύση Ελευθερίας της Ζωής Κωνσταντοπούλου.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τα ευρήματα της δημοσκόπησης που παρουσιάστηκαν στο κεντρικό δελτίο του ΣΚΑΪ, στην πρόθεση ψήφου η ΝΔ σημειώνει 28,5%, ο ΣΥΡΙΖΑ 17%, η ΧΑ είναι τρίτο κόμμα με 8%, 6% λαμβάνει το ΚΚΕ, 4,5% η Δημοκρατική Συμπαράταξη, 3% η Ένωση Κεντρώων, 2,5% η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, 2% οι ΑΝΕΛ, από 1,5% καταγράφουν Το Ποτάμι, η ΛΑΕ και η Πλεύση Ελευθερίας, 5% άλλα κόμματα, ενώ 19% απαντά ΔΞ/ΔΑ.

Σε ό,τι αφορά τις επιδόσεις της κυβέρνησης το 86% των ερωτηθέντων δηλώνουν ότι δεν είναι ικανοποιημένοι, το 7% δηλώνουν ικανοποιημένοι και το 7% ούτε ικανοποιημένοι ούτε δυσαρεστημένοι. Είναι δε χαρακτηριστικό ότι το 69% όσων ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές του Σεπτεμβρίου αναφέρουν ότι δεν είναι ικανοποιημένοι από τις κυβερνητικές επιδόσεις, με 18,5% να απαντούν ότι είναι ικανοποιημένοι και το 12,5% να δηλώνουν ούτε ικανοποιημένοι ούτε δυσαρεστημένοι.

Εξάλλου, το 81% των ερωτηθέντων δηλώνει ότι πράγματα κινούνται προς τη λάθος κατεύθυνση, προς τη σωστή το 10,5%, ενώ ΔΞ/ΔΑ απαντά το 8,5%.

Το 68% των πολιτών συνολικά εκτιμούν ότι η κατάσταση σίγουρα θα χειροτερέψει (41%) ή μάλλον θα χειροτερέψει (27%), 25% εκτιμούν ότι ούτε θα βελτιωθεί ούτε θα χειροτερέψει, 4,5% ότι μάλλον θα βελτιωθεί, 1,5% εκτιμά ότι θα εξαρτηθεί από τις πολιτικές εξελίξεις, ενώ 1% θεωρούν ότι σίγουρα θα βελτιωθεί.

Επίσης, το 80% εκτιμά ότι θα χρειαστεί να ψηφιστούν νέα μέτρα 9,5% θεωρεί πως ό,τι ήταν να ψηφιστεί έχει ψηφιστεί, ενώ 10,5% δηλώνει ΔΞ/ΔΑ.

Αναφορικά με το δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου, το 63% πιστεύει ότι έβλαψε τη χώρα, 25,5% ότι ούτε ωφέλησε ούτε έβλαψε, 8% εκτιμά πως ωφέλησε, ενώ το 3,5% απαντά ΔΞ/ΔΑ.

Διαβάστε τι δείχνει η δημοσκόπηση της MRB για ψαλίδα ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τι λένε οι τελευταίες δημοσκοπήσεις για τις Εκλογές.