Δημοσκόπηση μετά το πραξικόπημα: Ποιον δείχνουν ως υπαίτιο οι Τούρκοι

Τι δείχνει η πρώτη δημοσκόπηση που έγινε στην Τουρκία μετά το πραξικόπημα;

Φαίνεται πως η επιρροή του Ερντογάν στον τουρκικό λαό είναι τόσο μεγάλη, που το μεγαλύτερο ποσοστό πιστεύει πως για το αποτυχημένο πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου, υπεύθυνος είναι ο άντρας που από την αρχή είχε καταδείξει ο Τούρκος Πρόεδρος.

Σχεδόν τα δύο τρίτα των Τούρκων θεωρούν ότι πίσω από την προσπάθεια ανατροπής της κυβέρνησης βρίσκεται ο Φετουλάχ Γκιουλέν, ο κληρικός που ζει στις ΗΠΑ και ζητά την έκδοσή του η Άγκυρα.

Η δημοσκόπηση του Andy-Ar που δημοσίευσε το Reuters, έδειξε ότι το 64,4% των ερωτηθέντων πιστεύουν ότι ο Γκιουλέν ήταν πίσω από την απόπειρα πραξικοπήματος, ενώ το 3,8% κατηγορεί τις ΗΠΑ, το 3,6% ξένες δυνάμεις και το 2,2% τον ίδιο τον Ερντογάν.

Η ίδια δημοσκόπηση έδειξε ότι το 72,6% πιστεύει ότι άλλες χώρες υποστήριξαν τους στρατιωτικούς που έκαναν την απόπειρα για πραξικόπημα.

Ακόμη το 83,9% δήλωσε ότι παρακολούθησε τις πρώτες δηλώσεις του Ερντογάν το βράδυ της 15ης Ιουλίου, ενώ το 65,7% απάντησε ότι οι ίδιοι ή κάποιος συγγενής τους βγήκε στους δρόμους μετά από την έκκληση του Τούρκου προέδρου.

Σε ερώτηση για το αν επιθυμούν να εκδοθεί στην Τουρκία ο Γκιουλέν, το 81,5% στη δημοσκόπηση απάντησε καταφατικά, ενώ το 77,7% θεωρεί ότι αυτός και οι οπαδοί του αποτελούν απειλή για την Τουρκία.

Διαβάστε από ποιον έμαθε για το πραξικόπημα ο Ερντογάν και ποιος προστάτεψε το αεροπλάνο του Ερντογάν όταν απειλήθηκε από τους πραξικοπηματίες.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τι λένε οι τελευταίες δημοσκοπήσεις για τις Εκλογές.