Κυριακή ανοιχτά μαγαζιά: Τι ώρα θα είναι ανοικτά τα καταστήματα στις 17/7

Ποια καταστήματα και τι ώρες θα είναι ανοιχτά τα μαγαζιά την Κυριακή 17 Ιουλίου;

Ανοιχτά θα είναι όλα τα εμπορικά καταστήματα την Κυριακή 17 Ιουλίου, και κυρίως τα εμπορικά κέντρα και τα πολυκαταστήματα σε όλη τη Ελλάδα.

Το προτεινόμενο ωράριο λειτουργίας για τα ανοιχτά μαγαζιά την Κυριακή είναι από τις 11:00 το πρωί έως τις 6 το απόγευμα (τα πολυκαταστήματα θα είναι ανοιχτά έως τις 8 το βράδυ). Παράλληλα από το πρωί της περασμένης Δευτέρας ξεκίνησαν οι τακτικές θερινές εκπτώσεις, οι οποίες θα διαρκέσουν έως και την Τετάρτη 31 Αυγούστου.

Ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Λιανικής Πωλήσεως Ελλάδος (ΣΕΛΠΕ) ενημερώνει τους καταναλωτές ότι κατά τη διάρκεια τόσο των εκπτώσεων όσο και του ανοίγματος των καταστημάτων την Κυριακή 17-7-2016 (με ωράριο από 11π.μ. έως 8 μ.μ. σύμφωνα με τον ΣΕΛΠΕ) οι λιανεμπορικές επιχειρήσεις θα εκθέσουν μεγάλη ποικιλία προϊόντων τους σε εξαιρετικά ελκυστικές και συμφέρουσες τιμές.

Μάλιστα, ο Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών ενημερώνει τους εμπόρους ότι βάσει του άρθρου 15 του Ν. 4177/2013, οι τακτικές θερινές εκπτώσεις ξεκινούν τη Δευτέρα 11 Ιουλίου και λήγουν την Τετάρτη 31 Αυγούστου 2016.

Σύμφωνα με το άρθρο 16 παρ. 1 του νόμου στο διάστημα των εκπτώσεων, τα καταστήματα θα παραμείνουν ανοικτά την Κυριακή 17 Ιουλίου 2016, με προτεινόμενο από τον Εμπορικό Σύλλογο Αθηνών ωράριο λειτουργίας 11:00 – 18:00.

Οι εμπορικές επιχειρήσεις θα πρέπει να δείξουν ιδιαίτερη προσοχή στα κάτωθι:

• Η αναγραφή διπλής τιμής, δηλαδή της παλαιάς (διαγεγραμμένης) και της νέας τιμής όλων των ειδών που πωλούνται με έκπτωση είναι υποχρεωτική, σε εμφανή σημεία του καταστήματος και οπωσδήποτε στα σημεία όπου αυτά εκτίθενται.

• Η αναγραφή ποσοστού έκπτωσης ανήκει στη διακριτική ευχέρεια της επιχείρησης. Εάν αναγραφεί ποσοστό, πρέπει να προσδιορίζεται ότι πρόκειται για έκπτωση (π.χ. «30% έκπτωση»).

Διαβάστε ποιες Κυριακές είναι ανοιχτά τα καταστήματα.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε ποιες Κυριακές είναι ανοιχτά μαγαζιά και σούπερ μάρκετ όλο τον χρόνο.